Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Професіоналів майбутнього навчають на відділенні комп’ютерної інженерії

НовиниКоментарі Вимкнено до Професіоналів майбутнього навчають на відділенні комп’ютерної інженерії

Бурхливий розвиток інформаційних технологій, постійна поява все новіших і новіших гаджетів і технологій викликають гостру  потребу у висококваліфікованих ІТ-спеціалістах. Педагогічний колектив Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» має багаторічний досвід успішної підготовки фахівців з обслуговування комп’ютерних систем та мереж.

Спеціальність «Комп’ютерна інженерія» об’єднує вивчення двох складових будь-яких електронних пристроїв: апаратну (схемотехніка) та програмну (програмне забезпечення). Наші студенти опановують принципи побудови схем різноманітних електронних пристроїв, починаючи від найпростішої електронної техніки та закінчуючи складними цифровими системами керування технологічними лініями, суперкомп’ютерами, апаратами керування військовою та космічною технікою, освоюють мови програмування, інформаційні технології. Це надає спеціальності величезні переваги:

  • широкі можливості продовження навчання за спеціальностями: комп’ютерні системи та мережі, системне програмування, спеціалізовані комп’ютерні системи, комп’ютерні системи управління рухомими об’єктами та інші;
  • якнайкращий вибір вакансій при працевлаштуванні за переліченими спеціальностями;
  • наші випускники займаються не лише експлуатацією існуючих пристроїв, але й моделюють нові. Завдяки курсу «Ліцензування та патентування», що вивчається на 3 курсі, вони вміло реєструють та захищають авторські права на свої винаходи.
  • фахівці спеціальності «Комп’ютерна інженерія» можуть поєднувати посади схемотехніка та програміста, одержуючи за це високу заробітну платню (додаткові бонуси).

Для підвищення рівня практичної підготовки наших студентів  та врахування потреб ринку, відділення комп’ютерної інженерії співпрацює з багатьма підприємствами: Мікросистема, Чіп, Мегабайт, Гігабайт, 2СТ, Діадема, Компас, Технопростір, Епіцентр, Новатор, ХЗТП, Київстар, Воля, Ікс-сіті, Датасвіт, Укртелеком, Фокстрот, Опен Систем, Компанії «Flex», Хмельницькгаз, Хмельницькводоканал, Хмельницькобленерго, Спецкомунтранс, ЦНАП.

2

Під час екскурсії у Компанії «Flex» (м. Мукачеве), одному із найбільших підприємств в Україні з контрактного виробництва електроніки та дизайну, на якому працює понад 3 500 робітників.

Студенти відділення комп’ютерної інженерії беруть активну участь  в олімпіадах, конкурсах, науково-технічних виставках.  Матеріальна база спеціальності створена переважно ними в процесі курсового та дипломного проектування. Частина макетів, розроблена студентами відділення комп’ютерної інженерії  ХПК, не має аналогів в Україні.

3

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Ярославович Бобало знайомиться з технічною творчістю студентів відділення.

 4

Презентація досягнень студентів відділення під час тижня циклової комісії

5

Технічна творчість – це поширене хобі наших студентів. Студент гр. КІ 161 Володимир Гериш (крайній справа) у  складі збірної області здобув перше місце у національній першості з авіамоделювання з кордових моделей і отримав право представляти Україну на Чемпіонаті світу у Франції .

6

Під час олімпіади з комп’ютерної схемотехніки

Випускники відділення комп’ютерної інженерії працюють у найпрестижніших ІТ та телекомунікаційних компаніях  і є частими гостями коледжу,  радо діляться секретами своїх успіхів із студентами.

7

Засновник, власник та керівник  ІТ-компанії  Stfalcon.com, яка займається розробкою  веб-сервісів та мобільних додатків для середнього бізнесу і великих корпорацій,  Степан Танасійчук під час зустрічі зі студентами та викладачами відділення.

По закінченню ХПК навчання можна продовжити в будь-якому вітчизняному чи зарубіжному навчальному закладі, проте найбільш  сприятливі умови для наших випускників пропонує НУ «Львівська політехніка».

8

Перший випуск Академії «Cisco», що працює у ХПК.  Поєднавши два документи про освіту – сертифікат Академії та диплом Хмельницького політехнічного коледжу, а згодом і НУ «Львівська політехніка» – випускники значно покращують свої стартові умови для гарного працевлаштування.

9

Студенти відділення комп’ютерної інженерії – це  професіонали майбутнього, адже вони постійно в русі. Основою їх знань є вміння вчитись, мобільність, здатність до логічного мислення та швидкість реакції.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж