Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Благодійна діяльність студентів Хмельницького політехнічного коледжу

НовиниКоментарі Вимкнено до Благодійна діяльність студентів Хмельницького політехнічного коледжу

Незважаючи на те, що Україна не так давно стала на шлях демократичного розвитку, благодійництво та доброчинність вже стали невід’ємною частиною діяльності всіх тих, хто підтримує українську науку, культуру, спорт, охорону здоров’я та беруть участь в інших важливих соціальних програмах. Не виключення і наш навчальний заклад – Хмельницький політехнічний коледж. Для нашого коледжу благодійність –  це не просто акт милосердя й знак уваги та турботи про малозабезпечених та знедолених людей; це передусім веління серця і один з аспектів роботи активістів студентського профкому. Протягом цього року  за ініціативою студентського самоврядування, адміністрації та студентів у коледжі було реалізовано чимало соціальних проектів, зокрема у грудні була проведена благодійна акція «Миколай тебе не забуде!», метою якої було привітати усіх діток Корчунківської школи-інтернату зі святом св. Миколая-Чудотворця, та подарувати їм хоча б малу часточку тієї радості, на яку кожен з нас спроможний. Саме працівниками та студентами нашого коледжу було зібрано та передано до дитячого будинку грошові кошти, одяг, взуття, різноманітні іграшки, канцелярське приладдя, відеомагнітофон, книжки та інші речі, у яких вони мають потребу. Студенти політехнічного коледжу ніколи не залишаються байдужими до обездолених діток, саме тому  в березні цього року нами була організована поїздка в Головчинську школу-інтернат. Мешканцями цього закладу є діти-сироти, напівсироти, діти з фізичними та психологічними відхиленнями, яким необхідна матеріальна та моральна підтримка. Поїхали ми не з пустими руками: повезли для обездолених свою любов, тепло своїх душ, іграшки, книги, пакунки з одягом, спортивний інвентар а також подарунки-солодощі.В подяку за це ми отримали щирі дитячі посмішки, які, як ніщо інше, здатні піднімати хвилі людської гуманності та очищати світ від байдужості!

Уже стало доброю традицією у нашому коледжі щорічно приймати участь у Всеукраїнській благодійній акції «Серце до Серця» ,що створена для допомоги новонародженим дітям з різними вадами і полягає в суспільному зборі коштів для закупівля медичного обладнення. В минулому році зусиллями усього нашого навчального закладу вдалося зібрати близько чотирьох тисяч сімсот гривень. Сподіваємось, що у цьому році сума зібраних коштів для закупівлі обладнання для діагностики та лікування дітей з різними вадами, яке передається до обласних дитячих лікарень значно збільшиться.

Також наша благочинність проявляється в увазі до старшого покоління, ветеранів Великої Вітчизняної Війни. На честь свята Дня Перемоги 9 травня для людей поважного віку, чия молодість припала на важкі воєнні роки, які зі зброєю в руках завойовували нашу Перемогу ми щорічно влаштовуємо святкові концерти, та зі словами щирої вдячності вітаємо їх пам’ятними подарунками. Перелік справ нашого коледжу у благочинній сфері не повний і ми й надалі плануємо поповнювати його,розвивати духовні та високі моральні якості студентської молоді нашого коледжу шляхом оновлення традицій благодійності.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж