Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Зустріч із ліквідаторами аварії на ЧАЕС

НовиниКоментарі Вимкнено до Зустріч із ліквідаторами аварії на ЧАЕС

“Боляче згадувати, але і забути неможливо” – каже мужня жінка Тамара Сергіївна Трачук , яка в червні 1986 року була мобілізована в зону Чорнобильського лиха. Залишивши вдома чотирьох дітей, 14 днів працювала в пункті санітарної обробки, організовувала харчування особового складу дезактиваторів. Отримала високу дозу радіації, довго лікувалась і навіть через 30 років наслідки опромінення даються взнаки. Але Тамара Сергіївна сильніша за обставини. Вона не полишила роботу – є незамінним членом колективу Хмельницького політехнічного коледжу, де користується заслуженою повагою та авторитетом. А сьогодні, в дні, коли весь світ відзначає 30-ті роковини чорнобильського лиха на вечорі пам’яті ” Той квітень не забудеться ніколи” , що відбувся у ХПК, Тамара Сергіївна вкотре поділилась своїми сумними спогадами про ті страшні дні.
На захід був запрошений і Аполінарій Григорович Швець – офіцер, який у 1986 році служив начальником пожежної охорони в м. Нетішин. За наказом 9 травня 1986 року прибув на Чорнобильську АЕС. Працював в самому епіцентрі подій. З честю виконав покладену на нього місію. Сьогодні перебуває на заслуженому відпочинку.

13055473_214004455648487_226285984954723480_n
Колектив Хмельницького політехнічного коледжу висловлює глибоку подяку усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС , які 30 років тому, не покладаючи рук, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції, проявляючи мужність, героїзм та силу духу.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж