Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Виховуємо студентство та робимо конкретні справи для захисту дітей

НовиниКоментарі Вимкнено до Виховуємо студентство та робимо конкретні справи для захисту дітей

У перший літній день люди всього світу відзначають добре й радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. Цьогоріч воно особливо зворушливе, адже вже більше року ми щодня бачимо як нелюди відбирають щасливе дитинство в українських дітлахів. У цих умовах складно, але вкрай необхідно робити усе можливе, аби життя дітей було радісним і безхмарним – всебічно підтримувати обдарованих, заохочувати здібних, всебічно розвивати особистість, формувати громадянина-патріота.

Виховні години, котрі 1 червня були проведені кураторами всіх академічних груп Хмельницької політехніки були присвячені саме цій актуальній темі: «Захист прав, здоров’я і життя дитини – один із пріоритетів державної політики в Україні». Куратори закликали студентство не забувати, що вони – майбутнє нашої держави, яке формується та гартується у непростому сьогоденні.

Художньо-пізнавальну виховну годину на тему «Молодь – надія та майбутнє України» підготувала й провела завідувачка цикловою комісією суспільних дисциплін Наталія МАЛАХОВА з групою ЕК-221 для першокурсників відділення програмної інженерії. У вступному слові Наталія Борисівна відмітила, що в усі віки майбутнє країни було за молоддю. Саме на молоду генерацію покладала сподівання держава під час війни, післявоєнний період, у часи кризи. Ведуча заходу студентка Єлєна Свись підкреслила, що вкрай важливо для сучасної молоді гарно навчатись і розвивати всі свої таланти, намагатися зробити нашу державу ще кращою, але наразі потрібно здолати ворога. Всі учасники заходу вшанували пам’ять героїв, які поклали життя за свободу України.

Наші талановиті першокурсники Нікіта Заланський та Іванна Дудка виконали пісню «У мене немає дому» гурту «Один в каноє», пісню «Тополя» Shumei.
Маргарита Хімчук зворушливо прочитала вірш своєї мами Валентини, в якому біль, сум за свою неньку Україну й величезна віра в Перемогу. Милувались слухачі прочитанням віршів В. Симоненка (виконала Божена Хворостовська), В.Сосюри (виконала Жанна Баган), Л.Костенко (виконала Марія Янковська).
Родзинкою заходу був вірш юної поетеси Іванни Дудки, яка не полишає тему війни й довгоочікуваного миру.

У Міжнародний день захисту дітей на запрошення Давидковецької селищної ради в.о. директора коледжу Олексій МАТВЄЄВ взяв участь у молебені за загиблими дітьми під час війни з російською федерацією. Після цього було організовано святковий захід для дітей, дітей-сиріт і дітей-переселенців. Він відбувся новоствореному Сквері пам’яті загиблих дітей. Волонтери ШТАБУ ОПОРУ Хмельницької політехніки, БО “Благодійний фонд ПОДІЛЬСЬКА БЕРЕГИНЯ” і БО “Благодійний фонд”ФОНД ЛЮДЕЙ” долучилися до привітань смачними гостинцями: соки, печиво, вафлі, цукерки.

Нехай наші діти залишаються веселими та життєрадісними, нехай вони відчувають підтримку від своїх батьків, кураторів, викладачів! Хочеться, щоб усі вони були здорові й щасливі, а небо над головою завжди було мирним.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж