Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Співпраця Хмельницької політехніки з ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

НовиниКоментарі Вимкнено до Співпраця Хмельницької політехніки з ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Як діяти у надзвичайних ситуаціях? Чим молодь зможе допомогти органам місцевого самоврядування у випадку надзвичайної ситуації? Ці вкрай актуальні сьогодні питання в рамках панельної дискусії на тему “Цивільна безпека” обговорювали студенти груп КІ-213, МГ-201 разом із головою циклової комісії економічних дисциплін Оленою ГРОМИК. Захід організували та провели фахівці Хмельницького обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Перед політехнікам виступив заступник голови ДСНС у Хмельницькій області Андрій КОЗАК. Він розповів студентам, як поводити себе під час обстрілів, про мінну небезпеку та героїчну роботу працівників ДСНС.
Студенти активно долучились до дискусії, ставили важливі запитання.
На завершення заходу допитливих політехніків запросили на екскурсію в музей ДСНС. Комфортабельний автобус доставив усіх охочих. Розглядаючи цікаву експозицію, студенти більше дізнались про діяльність пожежно-рятувальної служби Хмельниччини, її історію та сьогодення, побачили чимало цікавої та повчальної інформації про самовіддану, героїчну професію рятувальника.

Тижнем раніше в ДСНС побували студенти відділення інженерної механіки. Організували екскурсію в.о. завідувача відділення інженерної механіки Марк ЛОГІНОВ і голова студентської ради відділення Анастасія МАТВЄЄВА. Це був незвичайний урок про важливі речі, що можуть убезпечити життя людини в критичних ситуаціях. У чотирьох виставкових залах юні механіки побачили як боронили жителів від вогню перші пожежники, оглянули старовинну техніку, зокрема кінно-бочковий хід, що мчав на допомогу подолянам. Особливо вражаючою була експозиція про рятувальників-героїв, які захищають сьогодні українців від ворожих обстрілів. Наші студенти отримали прекрасну нагоду спробувати себе в якості пожежника, потримати в руках старовинні й сучасні пожежні стволи.
Гості також дізналися про правила безпечної поведінки та отримали алгоритми дій під час виникнення небезпечних ситуацій. Візит на виставку був надзвичайно пізнавальним, студенти розширили свої знання та поглибили розуміння важливості безпеки в різних ситуаціях.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж