Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Співпраця інформаційно-бібліотечного відділу ХПФК із Хмельницькою обласною бібліотекою

НовиниКоментарі Вимкнено до Співпраця інформаційно-бібліотечного відділу ХПФК із Хмельницькою обласною бібліотекою
З давніх часів людство твердо усвідомило, що основа всіх знань і прогресу – у книзі. Розуміючи усю важливість друкованого слова для духовного та інтелектуального розвитку суспільства, у березні 2023 року Уряд України схвалив Стратегію розвитку читання на довгу перспективу – 2023 – 2032 роки. Бібліотека ХПФК ніколи не полишала щоденної кропіткої роботи задля популяризації джерела знань – книги та робила це у тісній співпраці з провідними бібліотеками нашого міста.
Ми усі, хто живе в ХХІ столітті, добре розуміємо, який об’єм інформації накопичено людством за роки його існування і у якій прогресії він збільшується з кожним роком. Тому, хто щодня поринає у це безкрає книжне море, не завжди вистачає навичок і досвіду, щоб віднайти в ньому скарби знань.  Але, на щастя, існують професіональні «лоцмани», котрі здатні зорієнтувати читача, вказати йому дороговкази та правильний шлях. Це бібліографи. Саме такі високопрофесійні спеціалісти завітали 10 березня 2023 року до студентів  ХПФК – майбутніх менеджерів, аби познайомити їх з виданнями( зокрема й періодичними), що можуть допомогти краще опанувати їхню майбутню спеціальність. Це працівники  методично-бібліографічного відділу Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Інформаційну годину з запрошеними гостями розпочала бібліотекарка ХПФК Наталія Борук, котра представила своїх колег.
 Пані Оксана Мостіпан презентувала юним слухачам можливості свого культурно-інформаційного закладу. «Пориньте в атмосферу творчості, динамічне, інтелектуальне та літературне бібліотечне життя!» – це був лейтмотив її виступу. З її уст слухачі почули інформацію про багатющі фонди бібліотеки, про літературу для менеджерів – і науково-популярну, і навчальну, і художню, а також про новинки періодичних видань.
Головний бібліотекар Тетяна Палагіна надзвичайно захопливо розказала про життєвий шлях людей, котрі своєю працею, розумом, підприємливістю сприяли розвитку світової економіки загалом й України зокрема.
Тема економіки в художній літературі була висвітлена в цікавій презентації головного бібліотекаря Валентини Джиган. У її розповіді прозвучали імена світових класиків – Драйзера, Діккенса, Бальзака, Стівенсона. Не залишились поза увагою проблеми моральності та багатства, підняті в творах представника українського художнього слова Карпенка-Карого.
Дуже цікавим і несподіваним для студентів був запропонований гостями тест на знання економіки та менеджменту, котрий, до слова, юнаків і дівчат надзвичайно зацікавив, і котрий вони на превелику радість їхніх викладачів успішно подолали.
15 травня політехніки прийшли до найбільшої книгозбірні на організовану бібліотекарями коледжу цікаву зустріч із книгами та їх автором. У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась зустріч студентів груп ПМ -201, МЕ – 211 з надзвичайно цікавою людиною. Один із найкращих краєзнавців нашого міста, журналіст, колекціонер, фотограф, закоханий у рідний край, поет Ігор Байдак у дні, коли Україна відзначає День Європи й осмислює себе як її частину, у невимушеній бесіді говорив із юнаками та дівчатами про те, що європейство насамперед не в матеріальному, а в свідомості та духовності.

Про нього можна сміливо сказати, що він – громадянин всесвіту, але попри те, що він об’їздив чимало країн, навчався за кордоном, головна любов його життя – земля його батьків і пращурів. І такими закоханими очима дивиться митець на красоти рідного краю, так вміє вловити неповторну мить, що кожна світлина з пейзажами чи архітектурними пам’ятками рідного Поділля, зроблена паном Ігорем, стає справжнісіньким художнім витвором. У бесіді повсякчас спливала тема, котра наразі є болючою для кожного з нас – тема війни та пам’яті. Аплодисментами подякували слухачі авторові за вірші з його збірки «Байдактар”.

Численні запитання слухачів – це ще одне свідчення того, що зустріч не залишила їх байдужими. А після слів, що наразі триває праця над новим проектом, котрий буде носити назву «Новий «Кобзар», Ігор Байдак отримав запрошення від заступниці директора ХПФК з виховної роботи Людмили Багас на презентацію нового твору до нашого навчального закладу.

17 травня в Хмельницькій обласній бібліотеці відбувся ще один захід, присвячений Дню Європи. Участь у ньому взяла група МЕ -212 разом із викладачем Наталією Ребедюк. Розмова точилась навколо практичних аспектів навчання за кордоном. Йшлося про гранти на навчання та стипендії від Польщі та Німеччини для абітурієнтів з України, про їхню фінансову підтримку, якщо юнаки та дівчата планують отримувати освіту за кордоном.

https://m.facebook.com/

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж