Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

СЛАВНА ІСТОРІЯ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ В РОЗПОВІДЯХ ВЕТЕРАНІВ ТЕХНІКУМУ-КОЛЕДЖУ

НовиниКоментарі Вимкнено до СЛАВНА ІСТОРІЯ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ В РОЗПОВІДЯХ ВЕТЕРАНІВ ТЕХНІКУМУ-КОЛЕДЖУ

Багато слів – і мудрих, і скептичних – сказали великі світу цього про історію, але всі погоджуються з думкою, що вона – наші корені. Без них, цієї основи, неможливе життя сьогодні. Вивчення подій далекого (і не дуже) минулого вчить нас не повторювати помилок і знаходити приклад, гідний для наслідування. І це стосується не лише всесвітньої чи історії України, але, як у нашому випадку, історії рідного навчального закладу. Цю високу місію покликаний реалізовувати Музей історії Хмельницького політехнічного фахового коледжу. Заснований ще у 1980 році, він протягом минулих літ змінювався, оновлювався, але завжди залишався важливою ланкою в освітньому процесі. Його багата експозиція є ілюстрацією до завжди цікавих розповідей тих, хто проводить тут екскурсії, лекції, виховні години. Особливо цінними для юних слухачів є спогади ветеранів закладу – тих, хто пропрацював на освітянській ниві багато років і може поділитись фактами, котрих не віднайти більше ніде.
29 березня 2023 року Григорій Олександрович Фрімерштейн, улюблений викладач багатьох поколінь хмельницьких політехніків, інтелектуал, колишній заступник директора з навчальної роботи, відмінник освіти України, провів цікаву бесіду зі студентами груп ЕК-212 та ЕК-222. Він розповів своїм юним слухачам про те, чому в далекому 1965 році в нашому рідному місті був заснований Хмельницький електромеханічний технікум, про перші роки його становлення, про людей, котрі власною працею зміцнювали та розбудовували заклад.

10 травня 2023 року знову музейні стіни зібрали юних слухачів для зустрічі з яскравою та експресивною Оленою Дмитрівною Докторук. Колишня заступниця директора з виховної роботи, відмінник освіти України, засновниця та берегиня народознавчої світлиці, незмінна викладачка дисципліни «Культурологія», котра пропрацювала в навчальному закладі довгі роки, додала своїми щемливо-емоційними спогадами особливих барв у сприйняття новим поколінням політехніків історії ХПФК. Наші вихованці мали можливість послухами цікаву бесіду на тему “Студентська молодь – генератор ідей від технікуму до коледжу”.

Бібліотекарка та завідувачка музею Валентина Іванівна Бевза регулярно проводить для відвідувачів екскурсії та різноманітні виховні й пізнавальні заходи під загальною назвою “Етапи становлення навчального закладу – від технікуму до коледжу”. Розлогі екскурсійні розповіді для студентів містять багато цікавих фактів не тільки про історію рідної альма-матер, але й переносять відвідувачів у сиву давнину рідного міста, області, краю. З цікавістю оглядають багату експозицію гості коледжу – відвідувачі заходів, що проводяться кілька разів на рік у рамках Дня відкритих дверей. З радістю вітаємо ми й просто охочих ближче ознайомитись із експозицією музею. Востаннє це були учні Хмельницького професійного музею електроніки та велика група курсантів Національної академії державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.

Значно розширити аудиторію слухачів дає змогу створений Валентиною Іванівною у співпраці зі студентами фільм про історію ХПФК, котрий пропонуємо вашій увазі.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж