Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Студентство коледжу – генератор цікавих заходів! Творча зустріч “УКРАЇНА МИЛОЗВУЧНА”

НовиниКоментарі Вимкнено до Студентство коледжу – генератор цікавих заходів! Творча зустріч “УКРАЇНА МИЛОЗВУЧНА”

Поезія… Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Це своєрідна музика, кожна нота якої – частина твого життя. Часто поезія – це сповідь, молитва, порада. Мистецтво поетичного слова допомагає формувати, збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість і підсвідомість, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.
Студенти Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету “Львівська політехніка” попри те, що здобувають технічні та економічні спеціальності, є не лише поціновувачами ліричного слова, а й самі пишуть, створюючи чудові поетичні рядки, ініціюють проведення літературних вечорів.

26 березня за сприяння голови студпрофкому Наталії Роїк було проведено творчу зустріч «Україна милозвучна». На літературному заході студенти зібралися, щоб у тісному, домашньому колі поділитися, хто своєю поезією, хто піснею, а хто просто віршами улюблених поетів. Ведучими поетичної години були Дробик Анастасія (ПІ-222) та Бурбела Анастасія (МЕ-221).

Захід почався з хвилини мовчання, якою усі присутні вшанували пам’ять Героїв України, що віддали життя за свободу та незалежність нашої держави. Учасники виховного заходу висловили слова вдячності тим воїнам, які зараз боронять нашу країну від ворога.
Творча зустріч складалась із трьох модулів. У першому наші талановиті політехніки ознайомили слухачів із своєю творчістю.
У Дудки Іванни (ЕК-221) безліч талантів і кожен з них доповнює інший. Та головний і неповторний талант дівчини – це написання авторських віршів, які вона чуттєво презентувала під час зустрічі.

Студент третього курсу Гринюк Максим (ПМ-202) пише поезію, яка перехоплює подих. Він зворушливо презентував власний вірш «Як боляче кров’ю додолу».

Гудь Віталій (ПІ-211) вразив виконанням «Jordan Critz «Starry night», «Вона з’явилась, як марево зимове» та «Ваші руки кров’ю омиті».

Другий модуль розпочали студенти групи ПІ-222 Калюжнюк Максим і Дебчук Петро. Вони надзвичайно проникливо виконали культову пісню групи Плач Єремії «Вона».

Кубата Маргарита (ПІ-221) вразила читанням творів Юрія Іздрика «Ми – крапельки ртуті на рівному полі», Катерини Калитко «Роки рухливі, як вужі» та віршем залізної леді української літератури Ліни Костенко «Страшні слова, коли вони мовчать».

Дробик Анастасія (ПІ-222) декламувала вірші Сергія Жадана «Пливи, рибо, пливи» та Шипшина «Я – м’ятна цукерка, і колись ти мене не любила».

Спільний виступ провідного бібліотекаря нашого коледжу Валентини Бевзи та студентки групи КІ-211 Гарас Катерини був присвячений полеглому в бою за Україну поету, освітянину, креативному бізнесмену, організатору та ведучому мистецьких заходів Юрію Руфу. Валентина Іванівна розповіла про його непересічну особистість, продемонструвала книги з фонду бібліотеки коледжу, а Катерина зворушила присутніх проникливим декламуванням його віршів «Гордим називатись українцем» і «Герої не вмирають».

Заланський Нікіта, що навчається в групі ПІ-222 не розлучається з музикою ні на мить. Разом із Дудкою Іванною та Гудь Віталієм зворушливо виконали пісню «Восьмий колір».

Студент групи МГ-211 Малишевський Ілля – активний політехнік, займається волонтерською діяльністю. Хлопець став музичним супроводом для декламування Драчем Іллею (ПМ-222) вірша Василя Стуса «О земле втрачена, явися бодай у зболеному сні».

Вірш титана української мудрості Григорія Сковороди «Як тільки сонце вечір запалило» зачитав Шостацький Богдан (ПІ-222).

Слободян Артем (КІ-221) представив вірші велетня українського поетичного слова Тараса Шевченка «Заповіт» і «Сон».

Пісню «Ніч яка зоряна» заспівали Дебчук Петро (ПІ-222), Калюжнюк Максим (ПІ-222), Гудь Віталій (ПІ-211), Дудка Іванна (ЕК-221) під музичний супровід Заланського Нікіти (ПІ-222).

У третьому модулі виступали наші шановні запрошені гості:
Головний бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії Хмельницької ОУНБ, консультант Центру європейської інформації Анжела Ярмолюк. Вона – один із засновників клубу екранізації творів європейських авторів. Анжела Григорівна розповіла про роботу клубу, ХОУНБ, запросила усіх охочих до наукової бібліотеки, проанонсувала засідання клубу 26 травня, на якому учасники обговорюватимуть і порівнюватимуть екранізацію й книгу Анджея Сапкового «Відьмак».

Секретним запрошеним гостем зустрічі став талановитий сучасний хмельницький письменник Євген Кліпов. Автор зачитав свої вірші, розповів історію написання кожного з них. Студенти захопливо слухали, вели дискусію й ставили запитання, які їх цікавили.

Організатори поетичної години Дробик Анастасія (ПІ-222), Свись Єлєна (ЕК-221), Бурбела Анастасія (МЕ-221), Сурник Марія (МЕ-201) та Берегова Валерія (ЕК-212) провели її разом із студентською радою за підтримки адміністрації навчального закладу.
Щирі слова вдячності за надання смаколиків для дружнього чаювання висловлюємо директору регіонального представництва ТОВ Лігос у Хмельницькому Дробик Майї Дмитрівні.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж