Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Декада циклової комісії іноземних мов

НовиниКоментарі Вимкнено до Декада циклової комісії іноземних мов

Сьогодення все наполегливіше переконує нас у необхідності спілкування зі світом. Знання іноземних мов дає змогу легше порозумітися, розширює світогляд і відкриває нові можливості в особистому та професійному житті.
У Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі завершилась декада циклової комісії іноземних мов, і голова ц/к, викладач-методист Наталія Кузнєцова підсумувала результати.

Стартувала декада з проведення предметних олімпіад із англійської та німецької мов.
В інтелектуальному змаганні з німецької мови взяли участь студенти ІІ-ІІІ курсів.
Жюрі визначило переможців:
І місце – Андрійчук Богдан (ПМ-201)
ІІ місце – Шевчук Павло (МГ-201), Іценко Вадим (ПМ-201),
ІІІ місце – Руденко Тетяна (ПІ-211)

Учасниками олімпіади з англійської мови стали студенти ІІ курсу.
Призові місця розподілилися наступним чином:
І місце : Когут Ярослав (ПІ-212),
ІІ місце : Стукан Тімур (КІ-212),
Побута Владислав (ПІ-212),
ІІІ місце: Кучерявий Ярослав (КІ-212),
Конопко Валерія (ПІ-211), Байцар Іван (КІ-211).

Першокурсники теж мали нагоду долучитися до інтелектуальних змагань. За ініціативи голови циклової комісії Наталії Кузнєцової, студенти першого курсу взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з англійської мови “Всеосвіта – Весна 2023” та у XVII Всеукраїнській інтернет – олімпіаді “На урок”, де наші політехніки змагалися із іншими учасниками з України за кращі результати. Підсумки Всеукраїнських інтернет-олімпіад будуть підведені в травні, отже ми зичимо нашим студентам успіхів і сподіваємось на їхні високі здобутки.

У Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі процес вивчення іноземних мов намагаються зробити цікавим і захопливим.
На відкритому виховному заході “Поговоримо про Британію” студенти групи КІ-191 разом із своїм куратором викладачем іноземної мови Іриною Ковалець розповіли багато цікавої й невідомої інформації про Англію, Шотландію, Уельс і Північну Ірландію у різних сферах діяльності.
Наприкінці заходу відбувся бліц турнір “Чи знаєте ви Велику Британію?”, в якому активну участь взяли студенти запрошених груп. Найактивніші отримали солодкі нагороди.

Викладач німецької мови Олена Соломна провела в групі ПМ-201 інтелектуально-пізнавальну гру “Der Klügste”, де учасники не лише продемонстрували свої знання, а й здобули необхідний практичний досвід, який вони зможуть застосувати в своїй подальшій професійній практиці.

Подорожі – це завжди цікаві відкриття і накопичення приємних емоцій.
Студенти групи АТ-211 зі своїм викладачем англійської мови Крістіною Хібліною здійснили віртуальну мандрівку до міста Нью-Йорк і відвідали його визначні місця. Бруклінський міст, Таймз Сквер та інші – у “Велике яблуко” неможливо не закохатися.

21 березня, у Всесвітній день поезії, викладачі циклової комісії іноземних мов організували для студентів-політехніків захопливу мандрівку в чарівний світ поетичного слова.
Студенти груп МЕ-211 і МЕ-212, за ініціативи Наталії Кузнєцової, зняли відеоролики, у яких вони декламують свої улюблені вірші англійською мовою.

Викладачі Віта Чернова та Вікторія Чорноконь провели в гр. МЕ-211 бінарне заняття з англійської мови та зарубіжної літератури, де учасники в атмосфері поетичного натхнення і дружнього спілкування співали пісні, декламували вірші й зачитували власний літературний переклад.

Студенти групи ПІ-212 мали чудову нагоду розкрити свій творчий потенціал і проявити акторські здібності під час нестандартного заняття з англійської мови із елементами драматизації, яке провела для них викладачка Ольга Дзюбецька
Метою інсценізації уривку п’єси Б. Шоу ,,Пігмаліон” було долучення студентської молоді до прочитання творів світової класики.
Рядки незабутнього твору британського драматурга заграли новими барвами у виконанні наших студентів.

22 березня студенти Хмельницького політехнічного фахового коледжу гр. ПІ-211, ПІ-212, ПМ-201 зустрілися із представницею офісу проєкту “Розумне довкілля. Хмельницький” Світланою Каритун.
Ініціювала зустріч викладачка іноземної мови Ольга Дзюбецька.
Метою заходу було привернути увагу студентів до проблеми сортування відходів заради збереження і відновлення довкілля.
Ця проблема актуальна для всього людства, тому цікаво було дізнатися і про досвід англомовних країн у цьому питанні. Надзвичайно корисними у даному контексті виявилися презентації студентів іноземною мовою.

Завершення декади циклової комісії іноземних мов співпало з початком проведення у коледжі Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week 2023), отже викладачі циклової комісії також долучилися до цієї масштабної події.
За сприяння голови циклу Наталії Кузнєцової, студенти відділення Економіки і менеджменту мали змогу переглянути онлайн-трансляцію урочистого відкриття Global Money Week на сторінці Центру фінансових знань ” Талан” у фейсбуці та послухати спікерів англійською мовою.

Прослухали лекцію “Future(s) of Business and the Art of Making Money” від одного із світових фінансових експертів й отримали сертифікати.

Студенти-економісти спільно з студентами відділення “Програмна інженерія” взяли участь у конкурсі – захисті стартапів англійською мовою. Група ЕК-222 “Students Shelter” (коворкінг для студентів) та ПІ-212 “Trash2Treasure” (розумне сортування відходів із розробленим ПЗ і бонусною програмою) представляли свої програми, відповідали на запитання інвестора та переконували його у правильному користуванні грошима й отриманні інвестування.
Конкурс організувала викладачка англійської мови Альона Левандовська. Спеціально запрошений гість – Михайло Коренний, project-manager компанії GMS Україна, долучився до заходу онлайн.
Політехніки приємно здивували гостя актуальністю піднятих проблем і розумінням правильного використання інвестицій.
Для наших студентів такий формат заходу став цікавим і важливим досвідом.

Декада циклової комісії іноземних мов у Хмельницькій політехніці завершилася, але попереду ще багато цікавих заходів і подій.

Слідкуйте за сторінкою циклової комісії у фейсбук і будьте в курсі всіх новин :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083286253668

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж