Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Політехніка ‒ найкращий університет в Україні за двома спеціальностями в QS World University Rankings by Subject 2022

НовиниКоментарі Вимкнено до Політехніка ‒ найкращий університет в Україні за двома спеціальностями в QS World University Rankings by Subject 2022

Quacquarelli Symonds (QS) ‒ міжнародний аналітичний центр вищої освіти ‒ оприлюднив рейтинги за спеціальностями найкращих університетів світу 2022 року, в які увійшли 1543 університети світу, зокрема п’ять закладів вищої освіти з України.

За результатами рейтингів Національний університет «Львівська політехніка» є найкращим університетом в Україні за двома спеціальностями.

  • «Інженерні спеціальності в галузі нафти і газу» (Нафтогазова інженерія та технології) ‒ позиція в діапазоні 101–150. Це найкращий показник серед українських ЗВО. Такого результату Львівська політехніка досягла уже вдруге поспіль. До рейтингу 2022 року за цією спеціальністю ввійшли 160 університетів із 1574, що взяли участь у ранжуванні.
  • «Комп’ютерні науки та інформаційні системи» ‒ місце в категорії 401–450. Порівняно з минулим роком Політехніка піднялась на 150 позицій. До рейтингу за цією спеціальністю ввійшли 670 вишів із 1793, що взяли участь у ранжуванні.

Серед спеціальностей Львівської політехніки, які входять до рейтингів 2022 року, найвищих показників ‒ академічна репутація, репутація серед роботодавців, цитування наукових праць, h-індекс ‒ досягнуто за спеціальністю «Комп’ютерні науки та інформаційні системи».

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж