Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Віталій Скакун, який ціною власного життя підірвав міст у Генічеську, – випускник Львівської політехніки

НовиниКоментарі Вимкнено до Віталій Скакун, який ціною власного життя підірвав міст у Генічеську, – випускник Львівської політехніки

26 лютого 2022 року, президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про нагородження званням Героя України Скакуна Віталія Володимировича, сапера 35-ї окремої бригади морської піхоти. Посмертно.

Його героїчний вчинок уповільнив просування ворога, що рухався з Криму. Це дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати допомогу.

Як повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України, коли одним із найважчих місць на мапі України став Кримський перешийок, то, щоб зупинити просування танкової колони, було прийнято рішення підірвати Генічеський автомобільний міст. Виконати це завдання зголосився Віталій Скакун.

Віталій вийшов на зв’язок і повідомив, що підриває міст. Міст був зруйнований, однак до того, як пролунає вибух, воїн відійти не встиг. Героєві було 25.

Український військовик, сапер інженерно-саперного відділення окремого батальйону окремої 35-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського ЗСУ народився на Тернопільщині, у місті Бережани. Після завершення у Львові Вищого професійного училища № 20 навчався в Національному університеті «Львівська політехніка».

«Російські окупанти, знайте, під вашими ногами горітиме земля! Ми битимемося, доки живемо! Доки живі, будемо битися!» – наголошують у Генштабі командування морської піхоти.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж