Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

СПІВПРАЦЯ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ З МІГРАЦІЙНОЮ ПОЛІЦІЄЮ ГУНП УКРАЇНИ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА БФ «КСЕНА», ВИКОНАВЧИМ ПАРТНЕРОМ ПРОГРАМ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ОБСЄ ТА МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ З МІГРАЦІЇ

НовиниКоментарі Вимкнено до СПІВПРАЦЯ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ З МІГРАЦІЙНОЮ ПОЛІЦІЄЮ ГУНП УКРАЇНИ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА БФ «КСЕНА», ВИКОНАВЧИМ ПАРТНЕРОМ ПРОГРАМ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ОБСЄ ТА МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ З МІГРАЦІЇ
Цікавим та інформативним заходом в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» #16_днів_проти_насильства_в_ХПК став організований завідувачкою навчально- методичним кабінетом ХПК Тетяною Матіяш тренінг для студентів першого курсу відділення комп’ютерної інженерії “Працюй і подорожуй безпечно!”. Захід відбувся за участю президента благодійного фонду «Ксена», виконавчого партнера програм протидії торгівлі людьми ОБСЄ та Міжнародної організації з міграції Оксани Устинової та старшого оперуповноваженого Міграційної поліції ГУНП України у Хмельницькій області Максиміліана Маланчука.
Модератор заходу Тетяна Матіяш наголосила на тому, що тема безпеки під час працевлаштування та подорожей для студентів надзвичайно актуальна, адже невдовзі всі вони шукатимуть роботу, будуть спокушатися на різні пропозиції, не помічаючи ризиків. Тож закликала студентів уважно слухати та запитувати як не стати жертвою торгівлі людьми, як уникнути експлуатації і куди звертатися, якщо таки втрапили у халепу.
Представник Міграційної поліції Максиміліан Маланчук розкрив зміст поняття «торгівля людьми», ознайомив учасників зустрічі із можливостями легального працевлаштування за кордоном, поінформував про механізми діяльності злочинних формувань у сфері торгівлі людьми. Оксана Устинова говорила про шляхи запобігання трудовому рабству та про застереження виїжджаючим за кордон. Під час тренінгу учасники заходу пройшли квест з беспечного працевлаштування, створений за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та за фінансування від Уряду Японії (https://quest.stoptrafficking.org)., з отриманням сертифікату. У контексті обговорення розглянутих питань студенти мали змогу висловити свою думку та отримати відповіді на запитання, що стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування: як не стати жертвою торгівлі людьми, як уникнути експлуатації, де взяти контакти організацій, що допомагають в кризових ситуаціях та низка інших питань.
З нагоди проголошення Загальної декларації прав людини голова циклової комісії суспільних дисциплін ХПК Малахова Н.Б. провела для студентів 2-го курсу відділення автомобільного транспорту бесіду на тему «Сучасне розуміння прав і свобод людини та їх міжнародно-правові стандарти». У ролі спікерів заходу виступили студентки гр. ПІ-111 Конопко Валерія, Дашевська Дар’я, Сапіташ Владислава та Нагалка Анна.
Наталія Борисівна розповіла про День прав людини, який відзначається 10 грудня в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Цей важливий документ перекладено принаймні 375 мовами й діалектами мов. Декларація була прямим наслідком досвіду Другої світової війни і вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. Вона мала рекомендаційний характер, містила 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інституції міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів. Під час виховної години наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у суспільстві. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб. Студенти мали змогу переглянути тематичні навчальні відеофільми з історії виникнення прав людини та з історії створення Загальної декларації прав людини.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж