Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Напередодні свята Дня визволення України від фашистських загарбників для першокурсників провели виховну годину “Україна у Другій світовій війні: погляд з XXl століття”

НовиниКоментарі Вимкнено до Напередодні свята Дня визволення України від фашистських загарбників для першокурсників провели виховну годину “Україна у Другій світовій війні: погляд з XXl століття”
День 28 жовтня протягом багатьох років був в Україні звичайним днем з череди багатьох інших, аж поки у 2009 році тодішній Президент нашої країни Віктор Ющенко не підписав Указ про запровадження свята – Дня визволення України від фашистських загарбників. Саме в цей день, витісняючи нацистів з України, наші війська вийшли на рубіж сучасних кордонів держави.
Напередодні свята у Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі для студентів-першокурсників (група АТ – 212), куратором якої є О.В.Пахолюк, була проведена виховна година «Україна в Другій світовій війні: погляд з ХХІ ст.».
Урочистості та особливого звучання заходу додало те, що він був проведений в нещодавно оновленому музеї історії коледжу. Нова збагачена експозиція представляє відвідувачам увесь період історії нашого краю, зокрема і факти, фотографії та експонати, що стосуються життя рідного міста впродовж трьох важких років окупації і боротьби проскурівчан за визволення від загарбників. Особливо вражає історико-мистецький об’єкт, яким може похвалитись далеко не кожен музейний заклад – діорама «Визволення Проскурова», створена ще у 1980 році професійними художниками Леонідом Бесарабою та Володимиром Лесем.
Провела виховну годину бібліотекар та завідувачка музею Валентина Бевза. Студентам було цікаво слухати її розповідь, тому що вона змогла достукатись до сердець юних слухачів, зробивши наголос на жорстокості, антигуманності та лютості війни. Слова ведучої звучали переконливо, оскільки Валентина Іванівна є справжнім подвижником музейної справи. Вона глибоко вивчає матеріали, котрі стосуються представлених в музеї періодів та подій історії нашого міста і країни, по зернині з різних джерел відшуковує цікаві маловідомі факти, зокрема і ті, що стосуються місцини, де розташований коледж, і людей, причетних до діяльності нашого навчального закладу. Чимало фактів, котрими Валентина Іванівна дивує відвідувачів музею, є маловідомими навіть фахівцям-історикам і безцінними для збереження пам’яті про славну історію ХПК.
Слухачі залишали захід збагачені як новими емоціями, так і новими знаннями про важкий період в житті країни і народу – Другу світову війну.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж