Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Тісна співпраця з роботодавцями – запорука високого рівня підготовки фахівців з обслуговування автомобілів

НовиниКоментарі Вимкнено до Тісна співпраця з роботодавцями – запорука високого рівня підготовки фахівців з обслуговування автомобілів

Упродовж останніх років спеціальність  «Автомобільний транспорт» стала однією із лідерів за попитом на ринку праці  і, відповідно, за кількістю поданих заяв від абітурієнтів. Саме тому в  2016 році в Хмельницькій політехніці  було відкрито відділення автомобільного транспорту.  Для забезпечення його ефективної роботи створено та обладнано нові кабінети і лабораторії, майстерні, сучасний автодром.

У 2021 році завершено будівництво та оснащення   Автоцентру інновацій «ПОЛІТЕХНІК». Це безпрецедентний випадок створення єдиної концепції надання якісних освітніх послуг для здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю «Автомобільний транспорт», інноваційних підходів, запровадження державно-приватних партнерських відносин із роботодавцями у автомобільній галузі, доступності державної установи до перспектив розвитку та комунікаційної відкритості перед замовниками подібного роду послуг.

Гостями на  урочистому відкритті Автоцентру інновацій «ПОЛІТЕХНІК» стали  партнери навчального закладу – майбутні роботодавці наших  випускників –  керівники провідних автообслуговуючих підприємств регіону.

Співпрацюючи з бізнесом, ми чітко розуміємо, якого фахівця потребують сьогодні на ринку праці. Наші студенти вивчають будову автомобілів, автомобільні двигуни, технічну експлуатацію автомобілів, основи технічної діагностики, експлуатаційні матеріали, організацію автомобільних перевезень і безпеки дорожнього руху, фірмове обслуговування транспортних засобів, основи технології виробництва та ремонту автомобілів, водійську справу. Працюють курси водіїв, де студенти проходять повну теоретичну і практичну підготовку  та отримують водійські права.

Викладачі циклової комісії спрямовують науково-технічну творчість майбутніх автомобілістів на забезпечення реальних потреб та практичного використання їх виробів. Так, у 2021 році випускниками були підготовлені дипломні проєкти  для покращення матеріально-технічної бази відділення автомобільного транспорту з цільовою розробкою навчально-демонстраційних стендів: «Газорозподільчого механізму» двигуна внутрішнього згорання моделі К9К 1.5 dci (Красний Андрій); «Системи рециркуляції відпрацьованих газів» двигуна внутрішнього згорання моделі К9К 1.5 dci2  (Гончар Сергій); «Системи живлення паливом Common Rail» двигуна внутрішнього згорання моделі К9К 1.5 dci ( Подоля Владислав ); «Кривошипно-шатунного  механізму» двигуна внутрішнього згорання моделі К9К 1.5 dci (Подчинюк Володимир); з виготовлення системи припливно-витяжної вентиляції мобільної фарбувальної камери та цільовою розробкою технологічного процесу відновлення пластикового переднього бампера автомобіля Fiat Linea (Когут Борис); з виготовлення несучого каркасу мобільної фарбувальної камери та цільовою розробкою технологічного процесу відновлення переднього крила автомобіля Audi A4  (Підлісний Вадим);  з виготовлення піскоструменевої камери та цільовою розробкою технологічного процесу очищення поверхонь деталей (Стаднік Олександр).

Автомобілісти – політехніки розуміють наскільки швидко розвивається автомобільна галузь і для того, щоб готувати фахівця, який сьогодні відповідає вимогам ринку праці, вони є постійними гостями на провідних ремонтних та автообслуговуючих підприємствах. Базами практик наших студентів є провідні автосервісні, авторемонтні та інші підприємства: ТзОВ «Автотитул», «Пежо Авто Люкс», «Опус-Авто Плюс», «Інтер дизель», Автоцентр «Лига», «Фаворит авто», «Баварія Захід», «Автоплюс», «Італкарс Фіат», «Дакар-Сервіс», ТОВ «Техогляд на Київській», «Говерла», ТзОВ «ТД Євромоторс», Тойота Центр Хмельницький «Гранд-мотор», ВАТ «Хмельниччина Авто», ВАТ «Престиж-Авто», «Бош Авто Сервіс».

Студенти відділення автомобільного транспорту гідно представляють наш навчальний заклад на всеукраїнських науково-технічних заходах, виставках, конкурсах.

Студенти відділення автомобільного транспорту ХПК були задіяні у Тест-драйві позашляховиків – TOYOTA OFFROAD DAY, що був проведений ТОВ «Гранд-мотор» на відкритій горбистій місцевості поблизу м. Хмельницького

Хмельницькі політехніки-автомобілісти отримали Кубок за 3 місце у змаганнях серед студентів автодорожніх коледжів України, що відбулися в Тойота Центр Львів «Діамант».

Студенти відділення автомобільного транспорту взяли участь у Міжнародній науково-технічній онлайн-конференції “Альтернативні джерела енергії на автомобільному транспорті”

З метою працевлаштування випускників відділення запрошують  на автотранспортні, автосервісні, авторемонтні та інші підприємства різних форм власності, в науково-дослідницькі, проектно-конструкторські організації, вищі навчальні заклади. Представники відомих підприємств та організацій автомобільної галузі постійно присутні на захистах дипломних проєктів – це ще раз підтверджує високий рівень підготовки наших фахівців.

Лабораторна робота з технічного обслуговування ходової частини автомобіля “Визначення кутів встановлення керованих коліс”

До нас на навчання приходять ще й для того, щоб улюблене  хобі  доповнити професійними знаннями та отримати спеціальність, що стане запорукою майбутніх життєвих успіхів. Так і Денис Снігур, що іще в далекому 2009 році отримав горде звання Чемпіона України з картингу та неодноразово  підтверджував своє чемпіонство, для навчання обрав саме відділення автомобільного транспорту ХПК.

Відділення автомобільного транспорту має гурток «Вмілий автомобіліст». Студенти якого в цьому році представили презентацію під гаслом «Від заліза до електроніки», що ставила собі на меті продемонструвати, що такий складний винахід цивілізації як автомобіль, поєднує в собі технічні досягнення різних історичних епох від здавна відомого людству такого простого матеріалу, як залізо до останніх досягнень сучасної електроніки. Також викладачі автомобільної справи для підвищення своїх компетенцій відвідують щороку нові і нові курси підвищення кваліфікації. Одна з програм «Малярна справа», що передбачала підготовку спеціалістів по професійному застосуванню продукції Mobihel. Бренд Mobihel (HELIOS) – один з лідерів виготовлення автомобільних фарб, лаків, емалей та іншої лакофарбової продукції в Європі.

Також спільно з спеціалістами компанії PRODIAGS відвідали науково-практичний семінар «Використання віртуального навчального середовища програми PRODIAGS при проведенні діагностики бензинових двигунів». Член правління Prodiags Virgo Titsu (Фінляндія) поділився досвідом використання віртуального середовища програми Prodiags для навчання студентів навчальних закладів. Також Virgo Titsu спільно з естонськими колегами провів практичні зайняття з метою вдосконалення навичок діагностування бензинових двигунів, роботи з автомобільним осцилоскопом та детального знайомства з протоколами OBD, EOBD, OEM.

Навчання за спеціальністю «Автомобільний транспорт»  ви зможете продовжити в будь-якому вітчизняному чи зарубіжному навчальному закладі, проте найбільш сприятливі умови для наших випускників пропонує НУ “Львівська політехніка”.

Готуючи висококваліфікованих, затребуваних на ринку праці фахівців,  ми впевнено дивимось у майбутнє!

 

 

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж