Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

На виховних годинах “Чорнобильська молитва: хроніки майбутнього ” вшанували річницю подій

НовиниКоментарі Вимкнено до На виховних годинах “Чорнобильська молитва: хроніки майбутнього ” вшанували річницю подій
Цьогоріч виповнилось 35 років з часу Чорнобильської аварії, однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь, призвела до забруднення навколишнього середовища, позбавила домівок тисячі людей, забрала та покалічила людські невинні життя. Водночас Чорнобильська катастрофа показала, якою великою може бути людська хоробрість і відвага. Подвиг ліквідаторів аварії не має аналогів у світовій історії. Неможливо уявити масштаб наслідків, якби не їхня мужність, безстрашність і самопожертва.
Щороку наприкінці квітня у Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Львівської політехніки вшановують подвиг чорнобильців, запрошують їх на зустрічі з студентами, низько вклоняються пам’яті загиблих, беруть участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля”
У пандемічному 2021 році через необхідність дотримання суворих правил червоної зони карантину, вшанування подвигу Героїв Чорнобиля відбулось в онлайн-форматі. 28 квітня викладачами природничих дисциплін Бойченко І.В. і Бондаренко О.П. були проведені виховні години та тему “Чорнобильська молитва: хроніки майбутнього”. Студенти груп ПМ-201, ПМ-202, МГ- 201, ПМ-181 та МГ- 181 обговорили причини та наслідки катастрофи. Як майбутні фахівці технічних спеціальностей особливу увагу закцентували на важливості того, щоб всі технологічні процеси відповідали вимогам нормативно-правових актів, щоб безпечність та безвідповідальність ніколи більше на ставали причиною великих катастроф.
Дякуючи ліквідаторам, політехніки бажають мирного неба всім нам ! Чистого довкілля! Нехай всі хвороби та проблеми будуть подолані. Не забуваймо, що дуже багато залежить від кожного з нас.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж