Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

У рік математичної освіти в Україні хмельницькі політехніки вкотре демонструють якісні результати та популяризують математику серед молоді

НовиниКоментарі Вимкнено до У рік математичної освіти в Україні хмельницькі політехніки вкотре демонструють якісні результати та популяризують математику серед молоді

Все змінюється, а математика – вічна. 2020-2021 навчальний рік  був оголошений Роком математичної освіти в Україні.  Ця наука широко застосовується у багатьох галузях знань і є надзвичайно цікавою.   Про це  та інше  в прямому етері   телеканалу ТV7+  говорили  викладачка Хмельницького   політехнічного  фахового  коледжу  НУ  «Львівська політехніка»   Ірина Желавська та поціновувачі математики,  студенти відділення програмної інженерії Миколай  Дроздов і Анастасія Кушнір. Під час зустрічі обговорили питання: особливостей викладання природничо-математичних дисциплін у Хмельницькій політехніці, STEM-освіти, високих результатів наших вихованців на різноманітних олімпіадах і ДПА/ЗНО. На вивчення математики у  нашому навчальному закладі завжди звертали особливу увагу, оскільки без знання фундаментальної науки, яка досліджує кількісні відношення і просторові форми, неможливо уявити сучасного фахівця технічного напрямку. Традиції викладання, сформовані десятиріччями, підтримуються з року в рік, збагачуючись новими формами та сучасним змістом. Зокрема, тиждень природничо-математичних дисциплін щорічно захоплює студентів своєю різноманітністю і змістовністю заходів: квест «Розумники й розумниці», брейн-ринг «Математика навколо нас», науковий челенж «Загадковий світ двійкової арифметики», змагання із складання кубика Рубіка, виховні інтерактивні заходи «Видатні математики України», «Число ПІ», «Неймовірна ймовірність», «Виникнення чисел». Нещодавно у рамках тижня «Global money week» відбулось STEM-заняття «Магія складних відсотків». Ці заходи  допомагають привернути увагу всього суспільства до розвитку  математичної грамотності,  не лише у студентів, а у всіх наших громадян.

У жовтні студенти та викладачі коледжу брали участь у інтенсивній осінній STEM-школі #STEMCamp for educators – спільний проэкт Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» і ГО «Об’єднання молодих науковців НТУ «ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні. Програма заходу передбачала обмін досвідом із використання STEM-методик навчання між молодими науковцями та викладачами. Проэкти, виконані нашими студентами, були високо оцінені членами міжнародного журі, а юні математики нагороджені цінними подарунками.

Традиційним у коледжі є проведення предметних олімпіад, які дають можливість талановитим і обдарованим студентам заявити про себе. Цьогоріч, 43 політехніки першого курсу взяли участь в олімпіаді з математики. Підготовку студентів викладачі здійснювали під час дистанційних і аудиторних занять. Професіоналізм педагогів, цілеспрямованість і наполегливість студентів забезпечують якісні результати. У Хмельницькому політехнічному  фаховому коледжі забезпечується високий рівень викладання математичних дисциплін, застосовуються сучасні технології навчання, удосконалюється ресурсне забезпечення, підвищується мотивація студентів до вивчення математики та її застосування у житті.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж