Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Екскурсійний проєкт містом на тему “Проскурів – місто купців, підприємців, банкірів”

НовиниКоментарі Вимкнено до Екскурсійний проєкт містом на тему “Проскурів – місто купців, підприємців, банкірів”

Цікаву інноваційну форму проведення навчальних занять на свіжому повітрі запровадили політехніки. Урок-екскурсія – живий безпосередній час спілкування із цікавою людиною, поетом, краєзнавцем, підприємцем Ігорем Байдаком.
В рамках Global Money Week викладач коледжу Вікторія Ляховець спільно з Ігорем Байдаком започаткували навчальний проєкт про історію розвитку підприємництва, торгівлі та банківської справи рідного міста «Проскурів – місто купців, підприємців, банкірів (лихварів)».
У захоплюючу подорож вирушили наші менеджери першокурсники, студенти груп МЕ-201 та МЕ-202.
Студенти дізнались про ресторан «Слон», «Чкальнік», перший старий універмаг і друкарню, перший банк й аптеку дворянина Людвіга Дєрєвоєда. Також згадали про купецьку родину Журавльових, чиї магазини були найкращими у місті. На першому поверсі будинку із червоної цегли знаходився найкращий магазин Проскурова, власницею якого була донька купця Василя Журавльова Віра. У 19ст. було престижно замовляти та купувати товари саме у її крамниці.
Прогулянка, що тривала майже дві години, пройшла дуже захоплююче та неймовірно швидко.
Сподіваємося, що отримані знання про історію малої батьківщини, допоможуть нашим студентам розширити кругозір і більше закохатися у рідне місто Хмельницький!

#GlobalMoneyWeek2021,#GMWUkraine2021

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж