Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ КОЛЕДЖУ

НовиниКоментарі Вимкнено до ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ КОЛЕДЖУ
4 березня 2021 р. відбулося перше засідання Вченої ради Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка»
Під час засідання здійснювалось представлення персонального складу Вченої ради та затвердження вченого секретаря Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», подано на розгляд положення про Вчену раду Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», обговорено результати проведення І Міжнародної конференції «Актуальні проблеми сучасної науки, встановлено пріоритетний план наукової роботи працівників ХПК НУ «ЛП», а також відбулося представлення досвіду практичних наукових досліджень кандидата технічних наук Мясіщева О.А.
Директор ХПК НУ «ЛП» Овчарук В.В. привітав усіх присутніх з утворенням Вченої ради ХПК НУ «ЛП», повідомив про необхідність та значення Вченої ради для коледжу та представив персональний склад Вченої ради ХПК НУ «ЛП» з 23 осіб, до якого увійшли заступники директора, завідувачі відділень, головний бухгалтер та науково-педагогічні працівники коледжу. Даний склад затверджений наказом № 32 від 01.02.2021 р. ХПК НУ «ЛП».
Овчарук В.В. запропонував обрати вченим секретарем Вченої ради – Савіцького А.В.
Заступник директора з навчальної роботи, заступник голови адміністративної ради Пижов Д.О. представив до розгляду Положення про Вчену раду Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка». Подав інформацію про завдання, регламент та основні види впливу Вченої ради, зазначив, що Вчена рада – це дорадчий орган, який може надавати рекомендації та пропозиції щодо різних сфер діяльності Коледжу, в тому числі і пропозицій щодо фінансової сфери та ін. Пижов Д.О. детально представив повноваження вченого секретаря Вченої ради.
Савіцький А.В. повідомив, що 26 листопада до дня 55-річчя ХПК НУ «ЛП» відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної науки, розвитку технологій та менеджменту», в якій прийняли участь науковці коледжу, Львівської політехніки та різних навчальних закладів України, а також закордонні колеги-науковці. Загалом до збірника надійшло 66 доповідей, які були подані згідно запропонованих напрямків роботи пленарного засідання Міжнародної конференції.
Савіцький А.В. доповів, що збірник тез доповідей сформований та відредагований в загальній кількості сторінок – 188. Савіцький А. В. запропонував здійснити затвердження збірника за результатами І Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучасної науки, розвитку технологій та менеджменту» та рекомендувати до друку.
Савіцький А.В. представив та запропонував ухвалити план наукової роботи коледжу, а також повідомив інформацію щодо необхідної наявності у кожного науково-педагогічного працівника відповідних пунктів наукової роботи, а саме: наявність публікацій в Scopus, публікацій наукових фаховий статей у вітчизняних та зарубіжних виданнях, участь у науково-практичних конференціях, видання монографій, посібників, методичних рекомендацій, наукове консультування організацій, підготовка переможців Всеукраїнських олімпіад тощо.
Мясіщев О.А. зазначив, що не менш актуальним є розвиток та підтримка науково-технічної бази коледжу. Повідомив, що саме практичне застосування своїх знань і умінь підвищують конкурентоспроможність випускників.
Мясіщев О.А. здійснив представлення напрямків своїх розробок: апарати та віддалене керування (розумний будинок), а також паралельні обчислення-суперкомп’ютерні технології.
Мясіщев О.А. представив інформацію про необхідність та призначення літаючих апаратів для науки і сільського господарства, дослідження місцевості та ведення відеоспостереження, віддаленої роботи огляду територій, застосування у військовій сфері, розповів про моделі польового контролю.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж