Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Заходи до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

НовиниКоментарі Вимкнено до Заходи до 150-річчя від дня народження Лесі Українки
Відзначаючи славний 150-літній ювілей видатної поетеси, в нашому навчальному закладі провели низку заходів. Ближче познайомитись з творчою діяльністю та особистим життям допомогло студентам літературне одкровення “Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!”, яке організувала викладач української мови та літератури Людмила Іванівна Даценко. У виконанні студентів І та ІІ курсів відділення програмування звучало Лесине слово, музика, пісні на слова Дочки Прометея. Вірші читали Рибчинська Анастасія, Трунін Олег, Ковальчук Соломія, Кушнір Анастасія, Ковальчук Станіслав, Баранський Макар, Буряковська Анастасія, Чайковська Ганна, Бабич Єгор, Мельник Влад, Думанський Костянтин, Шумовецький Володимир, Ковзун Вікторія, Лис Вікторія, Кротюк Тетяна, Філіпова Ангеліна, Лис Дарина. Студенти уважно слухали поезію, яку читала викладач Даценко Людмила Іванівна. Також Бабич Єгор ознайомив присутніх з видатними місцями великої поетеси та пам’ятниками Лесі Українці, які встановлені в різних куточках світу.
Для студентів групи ПМ-192 викладач української мови та літератури Світлана Олександрівна Кульбаба провела відкриту виховну годину «Жінка, що випереджала час». На її запрошення участь у заході взяли фахівці абонемента Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Діана Миколаївна Матвєєва та Тетяна Вікторівна Нагачевська. Студенти дізналися про грані творчості великої мисткині, що виходять далеко за рамки шкільної програми та ознайомились із виданнями творів поетеси і літератури про неї з фондів ОБЮ. Під час заходу присутні також переглянули відео, в якому дослідники, біографи, письменники, учні та студенти дають оцінку творчості поетеси. Особливий акцент було зроблено на те, якої значущості набули слова Лесі Українки під час подій на Майдані, актуальність текстів її філософської та громадської лірики. Студенти мали змогу почути уривки драматичних поем «На полі крові», «Одержима» і проаналізувати їх.
В рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатної української поетеси хмельницькі політехніки також приєднались до челенджу #читай_Лесю, започаткованого співробітниками Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи. Вірші читали студенти Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка»: Ковальчук Соломія, Лис Вікторія, Ковзун Вікторія, Трунін Олег, Буряковська Анастасія, Баранський Макар, Чайковська Ганна. Викладач Даценко Людмила Іванівна.
Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу для життя і праці.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж