Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

В коледжі провели виховні заходи під назвою “МИ ВИБИРАЄМО ЖИТТЯ!”

НовиниКоментарі Вимкнено до В коледжі провели виховні заходи під назвою “МИ ВИБИРАЄМО ЖИТТЯ!”
Тема здоров’я, як найбільшої цінності кожної людини, є пріоритетною у виховній роботі Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка». Здоров’я – це справжнє багатство, яке по-справжньому цінується лише тоді, коли втрачається. У народі кажуть: «Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив». Сьогодні це твердження особливо актуальне в контексті боротьби з Covid-19. 24 лютого студенти гр. ПМ-181(куратор Бойченко І.В.) під керівництвом викладача природничих дисциплін Наталії Роїк провели відкриту виховну годину у формі оксфордських дебатів «Вакцинація: міфи і реальність». У заході взяли участь студенти гр. МГ-191, куратор цієї групи Людмила Дуда, заступниця директора з виховної роботи Людмила Багас, медичний працівник коледжу Галина Вербицька. Присутні говорили про хвороби, які завдяки вакцинації вже подолані та взяті під контроль і про майбутню вакцинацію від Covid-19.
Інша, вкрай актуальна сьогодні тема, була піднята практикуючою психологинею, викладачкою коледжу Вікторією Фримерштейн у розмові з групою ПМ-202 (куратор Гордєєв О.А.) Вікторія Григорівна торкнулася такої непростої теми, як цінність людського життя і суїцидальна поведінка, як розпізнати маркери небезпечної поведінки, як діяти, коли це стосується того, хто поруч. Суїцид, стверджує психологиня, можливо попередити. Для цього варто знати фактори ризику, бути уважним до ознак депресії та інших психічних розладів, помічати попереджувальні знаки скоєння самогубства та втрутитися до того, коли це може трапитися.
Аналогічні виховні години на тему попередження суїциду «Ми вибираємо життя» були проведені кураторами в кожній академічній групі. Важлива тема в контексті збереження здоров’я «Надання першої допомоги при ДТП» є постійною у виховній діяльності ХПФК. Медичний працівник коледжу Галина Вербицька наголошує, що часто життя потерпілого залежить від того, наскільки правильно йому буде надана медична допомога в перші хвилини. Саме тому тренінгові заняття на манекені під керівництвом досвідчених медиків є просто необхідними для всіх учасників дорожнього руху.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж