Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Співпраця коледжу з Хмельницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді

НовиниКоментарі Вимкнено до Співпраця коледжу з Хмельницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді
У виховному процесі нашого навчального закладу значна увага приділяється тематиці культури спілкування у молодіжному середовищі, що в подальшому стає запорукою створення міцних сімей та побудові дружніх, доброзичливих сосунків та успішного спілкування в більш ширшому значенні: з друзями, колегами, батьками, викладачами тощо.
10 лютого 2021 р. на зустріч зі студентами 2-го курсу (гр. АТ-192) була запрошена психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніна Джал. Група АТ-191 була присутня на заході онлайн. В організації заходу взяли участь викладач Тетяна Суркова та співробітниця коледжу Тетяна Савицька.
Досвідчений психолог Антоніна Антонівна звернула увагу присутніх на основні складові успішного спілкування: жести, емоції та слова. Студенти отримали інформацію про ці поняття, значимість кожної складової по силі впливу на співрозмовника, чому важливо навчитись їх розпізнавати, які з них і навіщо треба практикувати у власній комунікації. Обговорили переглянуті відеоролики та дійшли згоди у тому, що психологи недарма надають найбільшого значення саме жестовій мові. Її сміливо можна назвати прихованою мовою тіла людини. Серед трьох компонентів по силі впливу на співрозмовника їй виділяють 53%. На другому місці – емоції – 43% , найважливіша з яких звичайно ж посмішка. Словам відводять лише 7 % по значущості впливу на співрозмовника. Однак гарну, дотепну, зв’язну, логічну мову не можна недооцінювати, це також важливий чинник у спілкуванні. Уміння слухати, не поспішати з рекомендаціями чи навязливою допомогою, вивчати психологію жінки та чоловіка, розумітися на них – ці теми були цікаві аудиторії та спонукали їх до запитань, коментарів, позитивної емоційної реакції.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж