Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Закликаємо усіх співвітчизників взяти участь у Радіодиктанті національної єдності

НовиниКоментарі Вимкнено до Закликаємо усіх співвітчизників взяти участь у Радіодиктанті національної єдності

«Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Сьогодні ці слова Ліни Костенко як ніколи актуальні. Знову у порядку денному – мовне питання, зокрема, Конституційний суд України за поданням проросійських депутатів планує в закритому режимі розглянути справу щодо конституційності закону про мову. І все це – напередодні Дня української писемності та мови.
Висловлюючи свою громадянську позицію, хмельницькі політехніки закликають усіх свідомих співвітчизників взяти участь у Радіодиктанті національної єдності, який відбудеться вже удвадцяте на Суспільному.
Для політехніків участь у колективному написанні є традиційною та престижною, адже підтверджує високий рівень володіння рідною мовою як педагогів, так і студентства. Цьогоріч ми не в змозі масово зібратись в аудиторіях, проте хмельницькі політехніки скорегують учбову програму так, щоб у святковий день 9 листопада, об’єднавшись дистанційно спільно з мільйонами українців, написати ХХ ювілейний Радіодиктант національної єдності.
І хоч грамотність – надзвичайно важлива, першорядне значення сьогодні має кількість учасників – громадян, що продемонструють повагу до української мови. Тож браття – українці, нас має бути багато і це – наша відповідь на питання про значущість рідної мови.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж