Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Зустріч із випускником коледжу Олегом Приймаком: українсько-канадська освіта, перспективи ІТ галузі

НовиниКоментарі Вимкнено до Зустріч із випускником коледжу Олегом Приймаком: українсько-канадська освіта, перспективи ІТ галузі
Коли до рідної домівки після довгої відсутності повертається людина, їй радіє уся сім’я. 9 вересня з-за океану до рідної альма-матер – Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» – повернувся випускник далекого вже 2000 року Олег Вікторович Приймак. Радо представив свого випускника завідувач відділення комп’ютерної інженерії Антон Францович Сівко. Спілкування гостя та нинішніх студентів було цікавим , невимушеним та надзвичайно корисним для молоді, адже йшлося про речі, важливі для юнаків та дівчат, котрі здобувають знання та освіту в Україні, бо гість розповів багато цікавого про те, як збудована система освіти в далекій Канаді, де він навчався і мешкає та працює вже багато років. Незважаючи на те, що ці системи значно різняться, єднає їх одне – аби здобути якісні міцні знання, треба працювати багато та наполегливо. Приємно було почути викладачам та студентам, присутнім на зустрічі, що фундамент усіх здобутків гостя і в його освіті, і в професійній діяльності було закладено в ХПК.
Звісно, найбільш цікавими видались хмельницьким політехнікам моменти, в яких йшлось про різницю в підході до навчання в їх рідній країні та в Канаді. Вразив студентів кардинально інший підхід до фінансового забезпечення діяльності навчального закладу. Все, що будується, модернізується, оновлюється – все це виключно коштом студентів. Отож і не дивно, що на відміну від наших, за кордоном студенти не покладаються в цьому питанні на батьків та державу, вони усвідомлюють, що на свою освіту мають заробити самотужки, тому, як правило, поєднують навчання і роботу на 2-3 посадах.
Дуже серйозним проступком вважається списування, за що передбачене не менш серйозне покарання, аж до виключення. Відповідальність студента за результати навчання, поведінку, тощо покладається винятково на нього самого. Так опікувати студента, як наші куратори та викладачі, ніхто не буде.
Канадські студенти намагаються продемонструвати якнайкращі результати у здобутті професійних знать та навичок, бо до найсумлінніших роботодавці пильно придивляються вже на заключному етапі навчання.
Зустріч була цікавою та спонукала багатьох присутніх переглянути свої підходи до навчання.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж