Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

ПЕРЕМОГИ ХМЕЛЬНИЦЬКИХ ПОЛІТЕХНІКІВ НА ОЛІМПІАДАХ І КОНКУРСАХ – ЦЕ РЕЗУЛЬТАТ ЯКІСНОЇ РОБОТИ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВУ

НовиниКоментарі Вимкнено до ПЕРЕМОГИ ХМЕЛЬНИЦЬКИХ ПОЛІТЕХНІКІВ НА ОЛІМПІАДАХ І КОНКУРСАХ – ЦЕ РЕЗУЛЬТАТ ЯКІСНОЇ РОБОТИ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВУ

Результати навчання завжди залежать від кількості та якості навчальних можливостей. Одна із найуспішніших освітніх систем, що сформована у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ “Львівська політехніка”, упродовж багатьох років демонструє високий рівень підготовки затребуваних на ринку праці фахівців технічного та економічного профілів. На рівень викладання навчальних дисциплін не вплинуло і запровадження карантинних обмежень, оскільки постійна цілеспрямована робота з кадрами, встановлення вимог та стандартів щодо компетенцій викладацького складу дали можливість в найкоротші терміни змінити формат навчального процесу: організувати й проводити дистанційну роботу, сприяти підвищенню цифрової грамотності, моніторити й оцінювати проведення занять, а також підтримувати високу корпоративну культуру на основі співпраці студентів, батьків, викладачів, кураторів та адміністрації навчального закладу.
Потужною мотивацією до навчання і викладання є багаторічні переможні традиції юних політехніків на різноманітних олімпіадах, змаганнях і конкурсах. Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» неодноразово доводив, що вміє та знає, як готувати переможців і призерів інтелектуальних змагань. Так, у 2018 році за результатами ІІ (регіонального) етапу олімпіад, набравши 31 бал, ми вкотре лідирували у турнірній таблиці (навчальний заклад, що посів 2 місце – лише 8 балів). У 2019 році 15 юних політехніків вибороли призові місця, знову забезпечивши навчальному закладу переконливу перемогу. Цьогоріч, до початку карантину, студенти закладів фахової передвищої освіти встигли спробувати свої сили лише у ІІ(обласному) етапі Х Всеукраїнської олімпіади з української мови. І знову політехніки – серед переможців! Призерами стали другокурсниці  – Білик Ірина та Цапик Єлизавета.

Щорічно, виборюючи лідерство на регіональних етапах олімпіад, політехніки здобувають право представляти область на всеукраїнських змаганнях, займаючи там високі призові місця. Завдяки успіхам наших вихованців, коледж є постійним місцем для баталій найкращих та найуспішніших студентів країни, учасників Всеукраїнської олімпіади з програмування. Цю перемогу здобув для ХПК Андрй Корницький.

Першість у Відкритій обласній олімпіаді з інженерної та комп’ютерної графіки (секція «Дизайн-проекти»), що відбувалась у Херсонському політехнічному коледжі Одеського національного політехнічного університету виборов Максим Нестер.

Костянтин Сторожук став срібним призером I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Комп’ютерні науки» в Львівській політехніці, виконавши на відмінно всі завдання, але поступившись в часі переможцеві – представнику Національного університету «Львівська політехніка».

Минулоріч, Олексій Мандрик посів друге місце на олімпіаді з бухгалтерського обліку, що проходила на базі кафедри обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка» серед студентів коледжів і технікумів. Цьогоріч, у двох турах цієї олімпіади з 158 учасників ми вибороли 9 призових місць.
11 студентів Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка», з понад двох тисяч гравців з усієї України та 12 зарубіжних країн, успішно подолали відбірковий етап VІІ Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми 2020», ставши лідерами своїх груп і пройшли до півфіналу турніру. Двоє з них, Олександр Бугаєнко і Дарина Мантур, здолавши всі труднощі півфінального відбору, представляли коледж у фіналі цього престижного конкурсу.

Андрій Розгон отримав бронзу на Х Всеукраїнській олімпіаді з математики серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста, яка відбулась у Чернігівському національному технологічному університеті.

Олександр Кот та Владислав Мартишевський показали найкращі результати серед учасників, що представляли коледжі, у Фіналі Міжнародної студентської олімпіади в сфері інформаційних технологій « IT-Universe – 2019». Наші представники вибороли ІІІ місця, поступившись лише студентам провідних національних університетів: в номінації «Програмування в автоматизованих системах обліку» бронзу здобув Кот Олександр, а в номінації «Адміністрування Linux» – Мартишевський Владислав.

У 2019 році хмельницькі політехніки вкотре стали найкращими у Фіналі Всеукраїнської командної олімпіади з програмування серед команд університетів та коледжів. І це ще далеко не повний перелік навчальних досягнень наших студентів.

Переконливі перемоги політехніків на змаганнях з технічних, економічних, природничих дисциплін є закономірним підтвердженням грунтовності знань політехніків в царині своєї майбутньої професії, а успішні здобутки в гуманітарній галузі підкреслюють шанобливе ставлення у навчальному закладі до історії, мови, культури та глибокі патріотичні традиції. Щорічно наші технарі – серед призерів та переможців історичних і філологічних змагань: олімпіади з загальноосвітніх дисциплін, мовні конкурси ім. Т.Шевченка, П.Яцика, краєзнавчі турніри та історичні батли, зорганізовані обласними та міськими просвітницькими центрами.

Немає рівних політехнікам і у вивченні іноземних мов. Сьогодні на високому рівні здійснюється викладання англійської і німецької мов. Напередодні нового 2020 року перші 26 студентів успішно склали іспит на початковий рівень “А1” з німецької мови та наблизились до своєї мети – пройти практику на провідних тюрингійських підприємствах і опанувати технології, методи й виробничі процеси у найдосвідченіших фахівців і майстрів зазначених підприємств.

Це лише перший крок в рамках підписаної угоди з Торгово-промисловою палатою німецького міста Ерфурта, яка має великий досвід з впровадження дуальної системи освіти у Німеччині.

Сьогодні ринок праці потребує фахівців, здатних виконувати суміжні функції, поєднувати знання декількох спеціальностей, тож у навчальному закладі активно займаються курсовою підготовкою студентів. Наші вихованці мають змогу отримати водійські посвідчення категорії «В», пройти курси з інформатики, програмування, 3-D моделювання. Завдяки підписаній угоді з американськими партнерами, ми отримали 60 місць за ліцензованою програмою «SOLIDWORKS», що дає змогу нам видавати сертифікати для роботи не тільки в Україні, а й у Європі та США. Окрім того, з метою підготовки сертифікованих фахівців з розробки та експлуатації комп’ютерних мереж, Інтернет-речей і програмування, ми розпочали співробітництво з провідною світовою корпорацією з підготовки сертифікованих фахівців в ІТ-галузі американською компанією Cisco Networking Academy. З метою забезпечення дуальної освіти, наш навчальний заклад за спеціальністю «Обслуговування верстатів з ЧПУ» та «Обробка матеріалів на верстатах та автоматичних лініях» започаткував партнерський формат співпраці з німецько-українським освітнім центром «Львівська політехніка» ПРОМИСЛОВІСТЬ І ТОРГІВЛЯ ЕРФУРТА. Для підвищення ефективності закладу, зацікавленості студентів до навчання та наукової роботи в Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» відкрито інноваційний проект – підрозділ Tech StartUp School.
Додатково студенти мають можливість пройти курси підготовки з сучасних комп’ютерних технологій в галузі машинобудування та автоматизації конструкторських робіт. Це дає можливість підвищити свою фахову підготовку у використанні сучасних програм з 3D моделювання, комп’ютерної інженерної графіки та застосуванні їх на виробництві. Значна увага на курсах звертається на вміння орієнтуватися в міжнародних стандартах та оперативно реагувати на постійні зміни, використовуючи інформаційні технології. Напередодні Нового 2020 року 40 студентів коледжу, успішно пройшовши курс навчання, отримали відповідні сертифікати від Національного університету “Львівська Політехніка”.

Студенти-політехніки – це ще й мистецько-обдаровані та творчі особистості. Свідченням цьому є не лише масштабні соціокультурні заходи, що проводяться у навчальному закладі, а й відзначення творчих робіт політехніків членами журі конкурсів відеоробіт, які проводять Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та кафедра маркетингу Тернопільського національного економічного університету. Ціла когорта хмельницьких політехніків декілька років поспіль стає переможцями та призерами цих конкурсів.

Хмельницький політехнічний коледж НУ «Львівська політехніка» – навчальний заклад, головним завданням якого є забезпечення підготовки конкурентоспроможного на ринку праці фахівця. Високі здобутки хмельницьких політехніків – це не випадковість, а закономірний результат щоденної, напруженої праці педагогічного колективу, відповідального відношення до навчання самого студента, підтримки та тісної співпраці батьків і педагогів, якісного менеджменту закладу.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж