Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Всеукраїнський тиждень права

НовиниКоментарі Вимкнено до Всеукраїнський тиждень права

Формування правової культури та правової свідомості студентів є пріоритетним напрямком виховної роботи у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» У грудні, коли в Україні вже традиційно проводиться Всеукраїнський тиждень права, ця робота активізується. Цьогоріч також, відзначаючи Всеукраїнський тиждень права, проведено низку заходів, що покликані підвищити рівень знань студентів щодо їхніх обов’язків та гарантованих законодавством України прав у різних сферах життя. 3 грудня з метою попередження втягування студентської молоді до діяльності, що несе шкоду інформаційній безпеці держави, для студентів груп КІ-191, КІ-192, КІ-193 було проведено лекційне заняття «Виклики та загрози в інформаційній сфері, що постають в рамках російської гібридної агресії проти України». При підготовці та проведенні зазначеного заняття викладач Матіяш Т.О. використала електронні довідково-навчальні матеріали, підготовлені Управлінням Служби безпеки України у Хмельницькій області.

Виховну годину на тему «Захист прав людини – найголовніша національна ідея України» провела для студентів груп ЕК-191, ЕК-192, АТ-191, АТ-192 викладач циклової комісії суспільних дисциплін Малахова Н.Б. Під час заходу наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у суспільстві. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб. В рамках заходу студентам проведено презентацію книжково-ілюстрованої виставки юридичної літератури, зокрема присвяченої темі «Декларації прав людини». Подивилися також документальний фільм про еволюцію прав людини.

Цього ж дня студенти другого курсу відділення комп’ютерної інженерії разом із викладачем Фрімерштейн В.Г. подискутували на тему «Право інтелектуальної власності в мережі Інтернет». Студенти обговорили особливості дотримання права інтелектуальної власності в мережі інтернет та основні види порушень – плагіат, інтернет-піратство, кіберсквоттинг, способи їх запобігання, кримінальну та адміністративну відповідальність за них.

11 грудня в рамках зустрічі з начальником відділу ювенальної превенції ГУНП Сергієм Цимбалюком та старшим оперуповноваженим в ОВС Управління протидії наркозлочинності Ігорем Кушніром відбулась відверта розмова на тему “Адміністративно-правова кваліфікація правопорушень у сфері забезпечення громадського порядку та громадської безпеки”. Модератором розмови виступила керівник правового гуртка «Феміда» Матіяш Т.О. Вона заохочувала студентів використати зручну нагоду, щоб отримати відповіді фахівців на всі свої питання юридичної тематики. Найбільше політехніків цікавили нюанси правового врегулювання конфліктних ситуацій, що часто трапляються у молодіжному середовищі. Окремо зупинилися і на протидії поширенню наркотичних речовин та їх аналогів. Зважаючи на важливість даної тематики впродовж усього тижня у всіх академічних групах та гуртожитку були проведені бесіди “Важкі наслідки вживання легких наркотиків. Правова відповідальність”.

 

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж