Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

День відкритих дверей

НовиниКоментарі Вимкнено до День відкритих дверей

У суботу 7 грудня в Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» було дуже велелюдно. Цього дня навчальний заклад гостинно відкрив свої двері перед майбутніми абітурієнтами та запросив на збори батьків сьогоднішніх студентів. Першими гостей навчального закладу зустрічали співробітники відділу профорієнтації та активісти студпрофкому, котрі проводили загальні консультації та анкетування, пропонували рекламно-інформаційні буклети.

У просторому холі навчального закладу, кожне відділення презентувало свої освітні можливості. Були представлені інновації в галузі комп’ютерної, промислової та автомобільної техніки, зразки наочності, що використовуються при проведенні занять, діючі макети пристроїв, виготовлених студентами під час курсового та дипломного проєктування, виробничих практик та нові проєкти, які розробляються студентами технічних гуртків: проєкт промислового робота з гідравлічним керуванням, промисловий робот з керуванням на системі Arduino, тренажер для проведення зорової гімнастики та покращення концентрації зору та моторики рук, «розумний дім», «радіокеровані деталі», макет залізничного руху з комп’ютерним керуванням, стенд для вивчення будови та принципу дії системи живлення двигунів із впорскуванням бензину та інш.

На відміну від інших, вихідних субот, цього дня ще й був звичайний навчальний день, тож студенти відділення інженерної механіки, щоб якнайгостинніше зустріти таку кількість людей та продемонструвати набуті вміння, додатково виготовили достатній запас номерків для гардеробу.

Для студентів день розпочався з надзвичайно приємної ноти. Їх чекав неймовірний сюрприз від адміністрації навчального закладу. Йдучи назустріч побажанням наших вихованців, які вони озвучили під час святкування Дня студента, директор коледжу, презентував студентському загалу ще один куточок для ігор. Відтепер, кожен студент чи студентська компанія, має можливість у вільний час пограти в інтелектуальні настільні ігри. Для цього вони звертаються у бібліотеку та отримують у користування улюблену гру.

Офіційна частина Дня відкритих дверей, що відбулась в актовій залі, розпочалась із доповіді директора, доктора економічних наук, доцента Вадима Володимировича Овчарука. Він зазначив, що Хмельницький політехнічний коледж НУ «Львівська політехніка», маючи потужну матеріально-технічну базу та досвідчений, вмотивований на постійний професійний розвиток, педагогічний колектив, готує висококваліфікованих, затребуваних на ринку праці фахівців 7 спеціальностей. Наші студенти не лише на рівних з провідними національними університетатами беруть участь у всеукраїнських фахових олімпіадах, але й стають призерами. Для підвищення ефективності закладу, зацікавленості студентів до навчання та наукової роботи в Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» відкрито інноваційний проект – підрозділ Tech StartUp School. Якісна навчально-виробнича підготовка забезпечується тісним зв’язком з виробничими підприємствами, які бажають співпрацювати з нами, насамперед у проходженні навчально-виробничої практики з відповідною оплатою праці та з подальшим працевлаштуванням. У коледжі активно займаються курсовою підготовкою студентів, зокрема наші вихованці мають змогу отримати водійські посвідчення категорії «В». Крім курсів водіїв, до послуг студентів – курси з інформатики, програмування, 3-D моделювання. Завдяки підписаній угоді з американськими партнерами, ми отримали 60 місць за ліцензованою програмою «SOLIDWORKS», що дає змогу нам видавати сертифікати для роботи не тільки в Україні, а й в Європі та США. З метою підготовки сертифікованих фахівців з розробки та експлуатації комп’ютерних мереж, Інтернет-речей та програмування продовжується співробітництво з провідною світовою корпорацією з підготовки сертифікованих фахівців в ІТ-галузі американською компанією Cisco Networking Academy. Рік назад було розпочато співпрацю з німецько-українським освітнім центром «Львівська політехніка» ПРОМИСЛОВІСТЬ І ТОРГІВЛЯ ЕРФУРТА. В рамках проекту студенти відділення «Інженерна механіка» вже вивчають німецьку мову та проходитимуть стажування в Федеративній Республіці Німеччині. Це дасть їм можливість отримати кваліфікаційний сертифікат, що дає право на працевлаштування в Європейському союзі.

З величезною увагою слухали присутні доповідь відповідального секретаря приймальної комісії Дмитра Олександровича Пижова, який дуже детально розповів про всі нюанси щодо правил та термінів вступної кампанії 2020 року. Особливу увагу Дмитро Олександрович приділив правилам формування рейтингових списків, зазначивши, що більше шансів потрапити на навчання за рахунок державного бюджету є у тих, хто пробує вступити зразу на декілька спеціальностей.

Активісти студпрофкому презентували багатогранне студентське життя: масштабні соціокультурні акції, занесені до Книги рекордів України, активну волонтерську діяльність, ефективну роботу Центру талановитої молоді, де кожен бажаючий настільки розвиває свої здібності у хореографії, вокалі, спорті, КВН, журналістиці, фотосправі, художньому мистецтві, науково-технічній творчості, що деякі наші випускники роблять це своїм основним видом діяльності. Отож і не дивно, що у жовтні 2016 р. Гран-Прі загальноміського фестивалю «АРТ-СТУДФЕСТ» було присуджено Хмельницькому політехнічному коледжу НУ «Львівська політехніка» і саме за те, що ми були представлені у всіх номінаціях без винятку.

Заключною частиною Дня відкритих дверей стало спілкування із співробітниками навчального закладу під час екскурсії корпусами коледжу, відвідання аудиторій, лабораторій, майстерень, їдальні, спортивного та тренажерного залів, медпункту, бібліотеки, музею.
Крім того, відкритості заходу додавав той факт, що у просторому холі між собою вільно спілкувались та ділились враженнями студенти, абітурієнти та їхні батьки. До слова, тут було багато наших колишніх випускників, які сьогодні бажають, щоб їх діти також навчались саме тут. Показовим є і те, що серед великої кількості запитань, найбільше було щодо роботи підготовчих курсів. Це говорить про те, що наші абітурієнти вже сьогодні відповідальні та налаштовані на кропітку щоденну працю, адже навчання у коледжі нелегке та іншого шляху до підкорення професійних висот немає.

Ми сподіваємось, що кожен відвідувач дня відкритих дверей отримав відповіді на всі свої питання, та якщо виникнуть нові – ми завжди відкриті до співпраці! Слідкуйте за нашими новинами на сайті навчального закладу та сторінці у Фейсбук! За потреби співробітники відділу профорієнтації готові надати консультації у телефонному режимі (тел. 0978007220) Бажаємо всім успіху та чекаємо на вступній кампанії!!!

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж