Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Першокурсники відвідали Хмельницький обласний художній музей

НовиниКоментарі Вимкнено до Першокурсники відвідали Хмельницький обласний художній музей

Одним із важливих інструментів виховної роботи по формуванню естетичних та гуманітарних знань у студентства є співпраця з музеями як багатофункціональними інститутами соціальної пам’яті та установами, що покликані давати людині можливість формувати своє смислове поле, орієнтуватись у цінностях сучасного світу, вирізняти високе і низьке, прекрасне і потворне.
21листопада студенти груп МЕ-192 та АТ-192 разом із кураторами Потапкіною Л. В. та Сурковою Т. В. відвідали Хмельницький обласний художній музей. Він є дуже молодим, адже від моменту заснування та реконструкції приміщення йому виповнилося лише 33 роки. Та, незважаючи на це, в музеї міститься близько 7000 експонатів художніх творів мистецтва. Більшість картин, що представлені в музеї – твори сучасних художників. Політехніки були вражені експонованими творами мистецтва, що відображають багатогранність життя, дають можливість порівняння, «примірки» на себе цілого спектру образів, почуттів, емоційних станів. В колекції ХОХМ твори М. Бойчука та його учнів, а це Оксана Павленко (1896-1991), Онуфрій Бізюков (1897-1986), Степан Данилишин (1909-1973),Олександр Саєнко (1899-1985), Леонід Хижинський (1896-1972) та учні Івана Падалки – Георгій Космачов (1911-1991) і Мойсей Фрадкін (1904-1974), представлені твори й інших художників, які попри всі заборони продовжували традиції майстра світового рівня – М. Л. Бойчука. Зачаровує виставка робіт хмельницьких митців Сергія та Іллі Школярів «Unison», що відкриває завісу вигаданого світу, героями якого є тварини, люди, фантастичні істоти, що проживають свої історії, проблеми та потрапляють в курйозні ситуації.
Не залишається ХОХМ осторонь і суспільно-політичних подій. В День Гідності і Свободи тут була проведена зустріч з активістом громадського руху «Правий сектор», учасником Революції Гідності та АТО- ООС Олександром Чорним. Він розповів юним політехнікам про реалії перебування на Майдані під час революції Гідності, про пробудження національної свідомості та боротьбу українців за свої права і свободи. По завершенню зустрічі студенти переглянули документальний фільм про події Євромайдану 2013-2014 рр.
Адміністрація Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» дякує всім співробітникам Хмельницького обласного художнього музею та особисто завідувачці науково-просвітницького відділу Світлані Шемчук за змістовну екскурсію та цікаву розповідь про історію музею.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж