Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Зустріч із ветераном Другої світової, Миколою Тимофійовичем Рязанцевим напередодні славного ювілею

НовиниКоментарі Вимкнено до Зустріч із ветераном Другої світової, Миколою Тимофійовичем Рязанцевим напередодні славного ювілею

28 жовтня – особливий день для українців. Кожного дня цього року ми відзначаємо чергову річницю вигнання нацистських окупантів з України, згадуємо і вшановуємо тих, хто захищав нашу землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, хто загинув, визволяючи наш рідний край і кому судилося повернутися живим. Цьогоріч це ювілейна дата – 75-річчя! Сьогодні, через стільки років після війни, вже зовсім мало залишилось людей, що були учасниками подій Другої світової, і тим ціннішими для сучасної молоді є їхні спогади.

В переддень ювілейної дати в приміщенні музею Хмельницького політехнічного коледжу відбулась зустріч студентів з ветераном Другої світової, 93- річним Миколою Тимофійовичем Рязанцевим. Ще зовсім молодим хлопцем йому довелося повоювати і у складі польової полкової розвідки, де проявив неабиякий героїзм: врятував пораненого командира та привів двох полонених німців. У бою за звільнення Варшави був важко поранений і з середини січня до кінця березня провів у госпіталі. Після госпіталю Миколу Тимофійовича призначають командиром відділення у другу танкову роту. Закінчив наш ветеран війну під стінами Рейхстагу. Нагороджений великою кількістю грамот, двома орденами Червоної Зірки, Орденом вітчизняної війни I-го ступеня, Орденом за мужність, медаллю за бойові заслуги, медаллю за звільнення Варшави та медаллю за взяття Берліна, 25 вітчизняними медалями та 2 зарубіжними. https://uk.wikipedia.org/wiki/Рязанцев_Микола_Тимофійович
Микола Тимофійович, незважаючи на свій поважний вік, не лише добре пам’ятає події, що закарбувались в пам’яті назавжди, а й є цікавим дотепним співбесідником. Він автор книг та численних статей у газетах. Студенти з великим задоволенням слухали Миколу Тимофійовича, адже його біографія – це жива історія України, приклад мужності, патріотизму та величезного оптимізму.

Адміністрація коледжу, розуміючи величезний виховний потенціал подібних зустрічей, намагається якнайчастіше організовувати спілкування студентів з неординарними людьми – тими, хто в найскрутніші для країни часи стояв на передньому фланзі боротьби. Ці люди вражають, виховують та надихають на те, щоб ніколи не опускались руки перед труднощами, адже як каже латинське прислів’я «Сміливим і доля допомагає».

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж