Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Студенти Львівської політехніки навчатимуться на норвезьких програмах в університеті Nord

НовиниКоментарі Вимкнено до Студенти Львівської політехніки навчатимуться на норвезьких програмах в університеті Nord

Делегація норвезького університету Nord зустрілася з ректором Політехніки Юрієм Бобалом. Вона прибула з міста Галден, що на південь від Осло, де розміщений університетський коледж. Цей візит – фактично підтвердження співпраці університету Норд із Львівською політехнікою, за програмою якої українські військовослужбовці послуговуються різними кваліфікаційними перепідготовками і вивчають англійську мову.

Відтак норвезькі колеги ініціювали новий спільний проєкт – магістерську програму з міжнародної економіки, менеджменту та дигіталізації. Наприкінці минулого року вдалося підготувати заявку на цю програму і подати її до норвезької організації, що курує дослідження й освіту при міністерстві освіти і науки їхньої країни, і здобути грант на напрацювання дворічної програми. Ця програма передбачає мобільність студентів обох країн. Початком стане навчання впродовж семестру в університеті Nord двох студентів-економістів Політехніки. Відповідно, один студент з університету Nord прибуде опановувати ази нашої науки до Львівської політехніки. Згодом програма матиме довший термін.

Представники норвезької освіти перебуватимуть у Львові до кінця тижня і матимуть заплановані зустрічі не лише у Політехніці, а й з представниками міського й обласного керівництва, деяких міжнародних підприємств. Однак найбільше зосередяться на конкретних напрацюваннях спільної програми з нашим університетом.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж