Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Випускники відділення інженерної механіки – найкращі фахівці молодшого керівного складу на виробництві

НовиниКоментарі Вимкнено до Випускники відділення інженерної механіки – найкращі фахівці молодшого керівного складу на виробництві

Професії   «електромеханік»  та «технік-технолог»  є найбільш поширеними та затребуваними на сучасних  виробничих та невиробничих підприємствах. Ці фахівці  працюють у найрізноманітніших сферах діяльності: програмування верстатів з ЧПУ,  ремонт та обслуговування виробничих потужностей та автоматичних ліній, конструкторські бюро, обслуговування на виробництві робото технічних комплексів і їх складових , 3D-моделювання,  радіотехніка, приладобудування, автомобілі, літаки, залізничний транспорт, електроніка, сільськогосподарська техніка та багатьох інших.

Звісно, можливості професії безперервно розширюються, а зміст поглиблюється за рахунок відкриття нових фізичних принципів  та використання новітніх матеріалів і технологій. Тому навчальна програма  за  спеціальностями «Прикладна механіка»  та «Галузеве машинобудування» постійно доповнюється новими розділами, підвищуються вимоги до рівня знань студента. Особлива увага приділяється викладанню дисциплін комп’ютерного моделювання та автоматизації інженерних розрахунків, програмуванню та технічному обслуговуванню верстатів з ЧПУ та автоматичних ліній, комп’ютерній інженерній графіці та 3D- моделюванню.

 Для цього в ХПК створені всі умови: закуплено нове устаткування, модернізовано токарний верстат ТВ-16 та фрезерний 6Р11Ф3,  створено 3D-принтер,

2

придбані ліцензійні програми для креслень в 2D та 3D  «КОМПАС-3D» та «SolidWorks».

3

 За підтримки авторизованого представника SolidWorks на території України  Хмельницькому політехнічному коледжу надано 60 робочих місць програмного продукту для створення 3D-моделей, що  дозволяє проводити  інженерний аналіз та підготовку виробництва будь-якої складності та призначення.

З початку свого навчання на відділенні інженерної механіки  студенти поглиблено вивчають дві іноземні мови (німецька, англійська),  що дасть їм можливість на 4 курсі потрапити на практику в Німеччину в рамках підписаних угод з Торгово-промисловою палатою німецького міста Ерфурт.

З ІІ курсу студенти нашого навчального закладу проходять практику на підприємствах  міста та за його межами. Найактивніше з нами співпрацюють ТОВ «Гідроарматура», ВАТ «Темп», ВАТ «Укрелектроапарат» та інші підприємства.

У коледжі працює Центр талановитої молоді. В гуртку “Хмельницький політехнік” наші студенти  розкривають свої здібності та творчо розвиваються.

4

Під час демонстрації модернізованого  фрезерного верстату 1972 року випуску, що був переведений на сучасну систему ПЧПУ

Створення корисних моделей на 3D-принтері, розробленого студентами гуртка “Хмельницький політехнік”

6

Впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій в Хмельницькому політехнічному коледжі

 7

Завідувач відділення Олексій Васильович Матвєєв   презентує роботи студентів ректору Львівської політехніки  Юрію Ярославовичу Бобалу під час «Наукових фестин»

8

Щорічне відвідування Міжнародних промислових форумів

9

Виконання практичних робіт по 3D-моделюванню деталей машин

11

Виготовлення деталей машин на фрезерних верстатах з ЧПУ

12

Виготовлення та проектування лабораторно-практичних стендів по вивченню будови та принципу дії робототехнічних комплексів

13

Діагностування гідропневмообладнання верстатів з ЧПУ

14

Практична підготовка студентів з діагностики систем ПЧПУ

Велика увага приділяється розвитку лідерських здібностей шляхом проведення різноманітних олімпіад , пов’язаних з машинобудуванням.

Під час щорічної олімпіади “Програмування на верстатах з ЧПУ та РТК”

Учасники та переможці олімпіади з програмування та наладки верстатів з ЧПУ для обробки конкретної деталі

Навчання за спеціальностями «Прикладна механіка» та «Галузеве машинобудування»  ви зможете продовжити в будь-якому вітчизняному чи зарубіжному навчальному закладі, проте найбільш сприятливі умови для наших випускників пропонує НУ “Львівська політехніка”.

18

Студенти відділення під час екскурсії до Львівської політехніки

Випускники відділення інженерної механіки ХПК мають глибокі знання  й практичні навички здійснення безпечного технічного використання сучасного електрообладнання, електричних, електронних, комп’ютерних систем автоматизованого управління і тому  отримують широкий вибір достойних вакансій на ринку праці. Ще під час навчання у коледжі підприємства області  пропонують студентам ХПК гарні умови та радо запрошують їх до себе на виробничу практику з подальшим працевлаштуванням.

Отже, наявність диплому відділення інженерної механіки ХПК гарантує вам постійну, високооплачувану роботу на будь-яких підприємствах.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж