Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Oracle зацікавлений у політехніках: студенти ІКНІ зустрілися з представниками американської ІТ-компанії

НовиниКоментарі Вимкнено до Oracle зацікавлений у політехніках: студенти ІКНІ зустрілися з представниками американської ІТ-компанії

Студенти Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій зустрілися з представниками американської ІТ-компанії Oracle – однієї з найбільших у світі компаній, що спеціалізується на розробці технологій Java, Oracle Database, Oracle Linux та інших.

Захід організувала кафедра програмного забезпечення ІКНІ. 12 квітня до інституту завітала представниця Oracle Labs львівського офісу Аліна Юренко. Вона розповіла політехнікам про особливості проекту GraalVM, над яким нині працює львівський осередок фірми, та можливості практики й стажування в Oracle.

– На 2018 рік Oracle – один із трьох найбільших розробників програмного забезпечення, поряд із Google та Microsoft. В Україні компанія має не просто офіси з продажу чи сипорту, а офіси з розробки програмних продуктів. Тому не варто скаржитися, що в Україні є лише аутсорсинг і немає продуктових компаній. Якщо вам цікаво працювати у міжнародній продуктовій компанії – Oracle є саме вашим варіантом, – наголосила гостя.

За словами пані Аліни, Oracle Labs поєднує у собі комерційний та науковий аспекти, дуже тісно співпрацює з університетами. Останнє підтверджує завідувач кафедри ПЗ Віталій Яковина:

– Компанія співпрацює із нашою кафедрою, ми маємо укладену довготермінову угоду, відповідно до якої організовуємо практику наших студентів на базі львівського офісу Oracle. Сьогодні тут є представники не лише нашої кафедри, а й усього інституту. Надалі вони зможуть за власним бажанням стажуватися у компанії, або й практикувати у рамках навчального процесу, якщо кафедри укладуть відповідні угоди – Oracle відкрита до співпраці.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж