Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Привітання ректора Львівської політехніки із Днем захисника України

NewsComments Off on Привітання ректора Львівської політехніки із Днем захисника України

Шановне товариство львівських політехніків!

14 жовтня – на величне свято Покрови Пресвятої Богородиці – тепло і сердечно вітаю Вас із Днем захисника України!

У літописі подвигів нашого народу було чимало ратних подій і дат, гідних стати святом. Проте ще із давніх часів саме Покрова обрана як день мужніх лицарів – українських козаків. Це – не просто державне свято, це – справді всенародне вшанування наших нескорених та відважних захисників.

Варто наголосити також, що у цей знаменний день ми традиційно відзначаємо річницю створення Української повстанської армії – військово-політичної формації національного визвольного руху, що зробила неоціненний внесок у боротьбу за Українську незалежну державу.

Особливого звучання й драматизму набуває це свято зараз, коли наші воїни зі зброєю в руках відстоюють незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України у війні з російським агресором. Всі, як один, українці стали захист своєї Батьківщини. На поклик серця долучилися до цієї шляхетної патріотичної справи також студенти і викладачі Львівської політехніки. Чимало з них беруть безпосередню участь у військових діях, а ще більше провадять щоденну самовіддану волонтерську діяльність, збираючи кошти на потреби війська.

Сьогодні ми з болем у серці вшановуємо пам’ять всіх нескорених українців – захисників Вітчизни, які поклали свої голови на вівтар нашої перемоги. Боротьба за незалежність України триває!

Збережемо і примножимо славу наших мужніх героїв! І нехай назавжди закарбуються в пам’яті та серці слова присяги українських патріотів: «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна – понад усе!».

Слава Україні! Слава її героям-захисникам!
Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж