Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Українські бібліотеки об’єднують зусилля для відзначення Міжнародного тижня відкритого доступу

NewsComments Off on Українські бібліотеки об’єднують зусилля для відзначення Міжнародного тижня відкритого доступу

23-27 жовтня усі українські бібліотеки об’єднують зусилля для відзначення Міжнародного тижня відкритого доступу. Його щорічне проведення ініційовано у 2008 р. Коаліцією наукових видавництв та академічних ресурсів за підтримки її прибічників у студентській спільноті. Рух відкритого доступу до наукової інформації здійснюється через два основні шляхи: самоархівування дослідниками своїх публікацій у відкритих електронних архівах (репозитаріях) та публікацію наукових статей у відкритих рецензованих наукових електронних журналах.
Не залишилась осторонь цього процесу і Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка». Відзначаючи Міжнародний тиждень відкритого доступу, фахівці бібліотеки ще раз звертають увагу своїх користувачів на можливості безкоштовного, швидкого, постійного, повнотекстового доступу у режимі реального часу до наукових та навчальних матеріалів. Цей доступ реалізується для будь-якого користувача у глобальній інформаційній мережі. Сторінка Науково-технічної бібліотеки (Сайт Національного університету «Львівська політехніка») містить Електронний науковий архів. Це інституційний репозитарій НУ “Львівська політехніка”, де розміщені повнотекстові матеріали конференцій, журналів, вісників та інші, що індексуються багатьма міжнародними каталогами, реєстрами та спеціалізованими базами даних. Детальніше:
http://ena.lp.edu.ua:8080
http://library.lp.edu.ua/uk/naukometrychni-bazy
В рамках тижня заплановано проведення різноманітних просвітницьких заходів: флешмобів, семінарів, тренінгів, на які запрошуються як львів’яни, так і представники нашого навчального закладу.
Детальніше з програмою заходів можна ознайомитись на сайті Національного університету «Львівська політехніка»

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж