Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Студенти відвідали фотовиставку Сергія Зисько «Обличчя Майдану»

NewsComments Off on Студенти відвідали фотовиставку Сергія Зисько «Обличчя Майдану»

…Я сьогодні з Майдану. Очей — сотні і сотні,
В них і певність, і втома, і жмуток надії.
В них завзяття й затятість, в них неприспана гордість,
Непохитна готовність до здійснення мрії.
Людмила Добровольська

2014 рік. Україна вила і стогнала від болю. Вона захлиналася від крові своїх найкращих синів. Плаче небо, плачуть матері, дружини, діти, плаче повсюди люд. На очах у всього світу, у центрі Києва — Європейської столиці — цинічно розстрілювали беззбройних людей: студентів, викладачів, художників, фермерів, журналістів, робітників…
Вони вийшли на мирний протест…
Душі загиблих завжди будуть над нами армією янголів. В історію України вони увійшли як Небесна сотня. Їх поховали під вигуки українців «Слава Героям! Герої не вмирають!».
20 лютого – день вшанування подвигу учасників Революції гідності, їх великої людської та громадянської відваги, сили духу і стійкості нашого народу та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
У цей день студенти груп ВР-131 та ПМ-161 зі своїми кураторами Наталією Кузнєцовою та Ольгою Бондаренко відвідали фотовиставку Сергія Зисько «Обличчя Майдану». Це серія портретів, зроблених трагічного ранку після розстрілів людей і останнього штурму. Портрети вражають своїм драматизмом. Тут видно емоції: хвилювання, біль втрат, а в очах можна побачити все той же полум’яний запал і жагу до перемоги.
Студенти глибоко вражені побаченим, невимовний біль розриває груди, а сльози застилають обличчя кожного, хто вдивляється в очі героїв світлин і розуміє, що ці люди пожертвували своїм життям задля нашого кращого майбутнього.

Згадаймо ту жахливу мить… https://www.facebook.com/maydan18february/photos/a.745515138862651.1073741848.607486945998805/745515955529236/?ENGINE=3&theater

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж