Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Зустріч із головним спеціалістом відділу правової роботи Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області

NewsComments Off on Зустріч із головним спеціалістом відділу правової роботи Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області

Проблемами майнових прав здебільшого переймаються дорослі люди, і відповідно, саме для них є найбільше роз’яснень на сторінках суспільно-політичних та юридичних видань. А нюанси, пов’язані з майновими правами неповнолітніх у більшості випадків невідомі, в першу чергу самим неповнолітнім і тому трапляються прикрі випадки, коли юнаки через свою необізнаність навіть і не пробують відстояти свої законні права.
Щоб заповнити прогалини в цих знаннях, дати відповіді на правові питання, які цікавлять молодь на зустріч зі студентами до Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» прийшла головний спеціаліст відділу правової роботи Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Наталія Вікторівна Білик. Вона наголосила на тому, що малолітні та неповнолітні особи також є суб’єктами права власності, але реалізація ними цього права здійснюється по-різному. Наталія Вікторівна розповіла про особливості законодавства щодо майнових прав неповнолітніх та окремо зупинилась на тому, як саме потрібно діяти в критичних ситуаціях. До прикладу, якщо ви ненароком щось розбили в супермаркеті і вас змушують купити пошкоджений товар – пам’ятайте що, згідно зі статтею 323 Цивільного кодексу України, ризик випадкового знищення або пошкодження майна несе його власник, тобто магазин. Право власності переходить в момент передачі речі. А коли продукція не передана покупцю, ризик пошкодження лежить на супермаркеті. Та не забувайте при цьому – що пошкодження товару має бути саме випадковим.
Зустріч була корисною та інформативною. І хоч сучасна молодь непогано обізнана в правових питаннях – юриспруденція цікава своїми нюансами і тут без фахівця не обійтись. Тому після загальної зустрічі кожен бажаючий міг підійти до спеціаліста юстиції та отримати приватну консультацію.

16649156_261524487606101_4511696125815050867_n

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж