Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Історія – її доля : До ювілею Г.В. Капітан

NewsComments Off on Історія – її доля : До ювілею Г.В. Капітан

Якщо людині поталанило народитись під певною зіркою, то вплив її ця людина відчуває все життя. 30 жовтня над Ленінградом зійшла, мабуть, зірка музи історії Кліо. Саме в цей день і в цьому місті в сім’ї військовослужбовця Володимира Степановича Капітана та його дружини Марії Іванівни народилась донечка, якій дали миле ім’я Галина. Муза історії стояла біля колиски маленької Галини і супроводжувала її через все життя: і тоді, коли сім’я переїхала в карельське місто Приозерськ, місто історичне, серцем якого є давня фортеця, і тоді, коли доля привела сім’ю на Хмельниччину і подарувала можливість вивчати історію в не менш давньому і повному древніх пам’яток Кам’янці-Подільському, і тоді, коли Галина Володимирівна свої глибокі знання, отримані на історичному факультеті Державного педагогічного інституту, почала дарувати спочатку школярам Хмельницької середньої школи № 6, потім – студентам Хмельницького медучилища, а з 1989 року – студентам нашого закладу. Згадаймо ті буремні роки становлення нашої молодої держави. Здобуття Незалежності не могло не позначитися на всіх сторонах життя суспільства, а особливо на пізнанні своєї історії. Звісно, всім історикам довелось докласти значних зусиль, щоб переосмислити і доповнити свої знання та першими донести закриті сторінки нашої історії до студентів. Галина Володимирівна з цією задачею справилась на «відмінно», хоч, щоб досягти потрібного результату, працювати довелось наполегливо і багато, без вихідних та свят. Її лекції настільки цікаві та захоплюючі, що надихають наших студентів на подальше самостійне поглиблене вивчення в бібліотеці різних історичних деталей.
Ще одна грань її діяльності – методична робота, яка покликана підвищити професійний рівень викладацького складу не тільки нашого коледжу, але і ВНЗ І-ІІ р.а. Хмельницької області. Зрозуміло, для того, щоб організовувати подібну діяльність – і самому потрібно бути фахівцем вищого ґатунку. Галина Володимирівна 31 рік пропрацювала методистом Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Хмельницької області. В її обов’язки входила координація діяльності ВНЗ області: підготовка та проведення засідань Ради директорів, семінарів керівників структурних підрозділів навчальних закладів; вивчення, узагальнення та популяризація передового педагогічного досвіду викладачів; підготовка та видання інформаційно-методичних матеріалів; організація та проведення різноманітних оглядів-конкурсів; організація та керівництво роботою обласних методичних об’єднань; підготовка та проведення міських та обласних олімпіад із загальноосвітніх дисциплін, проведення конкурсів; взаємозв’язок та обмін досвідом роботи ВНЗ І-ІІ р.а. інших областей. Сьогодні Галина Володимирівна ще й координує діяльність експертної комісії Ради директорів та є членом комісії з надання пільгових кредитів на навчання і членом атестаційної комісії при Департаменті освіти та науки ОДА.
Це не повний перелік її посадових обов’язків, але ця тендітна красива жінка знаходить час і сили не тільки на те, щоб виконувати їх бездоганно, а й бути чудовою матір’ю та бабусею для своєї сім’ї.
Галину Володимирівну поважають і колеги, і студенти, і багато поколінь випускників коледжу.
Свої привітання куратору шлють студенти гр. КС-153 Роман Цісар, Віталій Леськов та Дмитро Коваль:
«Дорога Галино Володимирівно! Щиро вітаємо Вас в цей чудовий осінній день з ювілеєм! Дякуємо Вам за Вашу турботу та материнське піклування, терпимість до наших витівок та вибриків, підтримку під час рубіжної атестації, за те, що Ви всі наші проблеми пропускаєте через своє серце і душу. Бажаємо Вам міцних нервів та здоров’я, високих досягнень у праці і хороших студентів!!!»
І весь колектив Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету “Львівська політехніка” в цей чудовий день вітає ювілярку!!!

14572417_211087119316505_5990968253372533436_n 14573008_211087235983160_1441388492087103836_n 14732114_211087169316500_6791446350798094206_n

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж