Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ. СЛАВА МУЖНЬОМУ ЗАХИСНИКУ

NewsComments Off on ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ. СЛАВА МУЖНЬОМУ ЗАХИСНИКУ

Із запізненням до Хмельницької політехніки надійшла ще одна гірка звістка.
На 3-й день повномасштабного вторгнення росіян під час бою за населений пункт Токмак Запорізької області загинув наш студент відділення заочної форми навчання Олександр Михайлович Куртик.
Йому було лише 19…
До ХПК на навчання за спеціальністю «Автомобільний транспорт» Олександр вступив у 2017 році. Мріяв про військову кар’єру. Коли юнаку виповнилось 18 років, він за покликом серця добровільно підписав контракт і пішов служити у ЗСУ. Служба проходила у закарпатській 128 гірсько-штурмовій бригаді, де він був стрільцем – снайпером. Півтора року Сашко мужньо боронив українську землю на сході нашої держави. 27 лютого 2022 року зв’язок із Олександром перервався. Батькам повідомили страшну звістку. На жаль, до цього часу рідні не можуть знайти тіло рідної єдиної дитини, щоб належно віддати честь молодому Герою.
Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 13 квітня 2022 року, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександра нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.
https://kp-rda.gov.ua/news/1659095749/

Ім’я Олександра Куртика назавжди увійде в історію нашої незалежної держави та в історію Хмельницького політехнічного фахового коледжу Львівської політехніки.
Колектив коледжу висловлює щирі співчуття рідним і близьким полеглого Героя… Схиляємо голови у скорботі… Слава Герою та вічна пам‘ять!

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж