Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Здорова молодь – найдорожчий скарб для країни – головна ідея заходів, проведених у Хмельницькій політехніці

NewsComments Off on Здорова молодь – найдорожчий скарб для країни – головна ідея заходів, проведених у Хмельницькій політехніці

Збереження життя та здоров’я студентської молоді, запобігання шкідливим звичкам і ризикованій поведінці – пріоритетний напрям виховної роботи у Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Львівської політехніки. Особливу увагу приділяємо першокурсникам, які, поїхавши від батьків і відчувши свою «дорослість», через власну недосвідченість, можуть завдати невиправної шкоди своєму майбутньому. Тож постійними гостями в нашому навчальному закладі є правоохоронці, медики, психологи, представники громадських організацій, що опікуються соціальними питаннями.
Низка пізнавальних виховних заходів відбулась у навчальному закладі з нагоди Дня боротьби зі СНІДом і толерантності з ВІЛ-позитивними людьми людей.

Із першокурсниками відділення програмної інженерії змістовну розмову на тему «Шляхи передачі ВІЛ/СНІДу та методи застереження» провела керівниця організації «Позитивні жінки. Хмельницький» Олена Віталіївна Пилипюк. У формі діалогу обговорили про шляхи передачі захворювання, тестування, анти-ретровірусну терапію. Під час зустрічі студенти переглянули інформаційну відеопрезентацію.

Про поширення наркоманії та її вбивчої дії на людину обговорили з першокурсниками відділення інженерної механіки. Представниця громадської організації «Хмельницький центр здорової молоді» Анастасія Хаблюк провела бесіду на тему “СНІД: подумай про майбутнє – обери життя”.
Анастасія безпосередньо займається терапією людей із залежностями, а тому професійно розповіла хлопцям і дівчатам, які серйозні наслідки для здоров’я може мати вживання наркотиків.До обговорення цього важливого питання в комплексі долучилась оперуповноважена управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області ДБН НПУ Людмила Дорош. Вона запросила політехніків подивитись на проблему з правової точки зору та наголосила на кримінальній відповідальності за зберігання й розповсюдження наркотиків.

На зустріч із першокурсниками відділення комп’ютерної інженерії були запрошені керівниця Хмельницького обласного відділення БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Сніжана Стрілець, виконавчий директор цієї організації Оксана Драч, регіональний представник БО «ВОЛНа»(організація , що опікується людьми, які живуть із наркозалежністю) Володимир Федоренко та соціальний працівник, волонтер, громадська діячка Інга Ринда. Щира й компетентна розмова відбулась на тему”ВІЛ/СНІД – страшні слова: як передбачити, уникнути, не захворіти, жити поруч із ВІЛ- інфікованими”.

Майбутні економісти та менеджери разом із представниками благодійної організації «100 % життя» провели бесіду на тему”Виховання статевої культури поведінки у підлітків”.
В ігровій театралізованій формі спрогнозували, як можуть розвиватися події, якщо забути про основні засади безпечної поведінки. Особливу увагу звернули на небезпечні для молоді наслідки – небажана вагітність, хвороби, що передаються статевим шляхом, руйнування майбутніх планів молоді. Гості навчального закладу захопливо, в театралізованій формі, застерегли молодь від непоправних помилок, відповіли на всі питання та залишили інформаційні матеріали, в яких, зокрема, є контактна інформація служб, що допомагають у скрутних життєвих обставинах.

Усі матеріали передані бібліотеці навчального закладу й експонуються в окремій рекреації читальної зали. Кожний охочий може без звернення до бібліотекаря взяти потрібну йому візитівку чи інформаційну листівку.

Педагогічний колектив коледжу постійно працює не лише над навчанням майбутніх фахівців для нашої країни, але й над вихованням здорової нації. Відомий вислів Сократа “Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо” студентство осягає, переступивши поріг Хмельницького політехнічного фахового коледжу Львівської політехніки.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж