Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

До Дня Гідності та Свободи провели урок мужності ” Україна – країна нескорених”

NewsComments Off on До Дня Гідності та Свободи провели урок мужності ” Україна – країна нескорених”

Багато країн світу, озираючись на свій історичний шлях, говорять про нелегкі випробування, що випали їх народам, але далеко не всі можуть пишатись стійкістю, незламністю, хоробрістю у відстоюванні своєї незалежності та свободи. Українці ж у когорті найдостойніших завжди посідали одне з чільних місць. Впродовж усієї драматичної, а часом і трагічної історії, починаючи з найдавніших часів і до сьогодення ми не мирились із спробами перетворити нас на рабів, показуючи усьому світові приклад затятої боротьби за свою Гідність та Свободу. Недарма саме в Україні був запроваджений та щороку, 21 листопада, у день, коли в столиці країни спалахнув протестний Майдан, всенародно вшановуються ці загальнолюдські цінності. Ми згадуємо тих, хто поліг, виборюючи нашу свободу, та на їх прикладі навчаємо юних мужності та незламності.
Експозиція Музею ХПФК відображає найважливіші етапи цієї боротьби та участь хмельничан, зокрема політехніків в історичних подіях. Берегиня музею Валентина Іванівна Бевза поглиблено вивчає, занотовує спогади, збирає артефакти – тож має багато цікавої та надзвичайно цінної інформації про Хмельницьку політехніку в контексті непростої історії України. Тому екскурсії, що проводить Валентина Іванівна, для багатьох стають справжнім відкриттям. Нове про наше місто та навчальний заклад тут можуть почути як студенти, так і досвідчені викладачі суспільних наук. Тому проведений нею для першокурсників групи АТ – 221 урок мужності «Україна – країна нескорених» викликав справжнє захоплення у студентів. Захід був приурочений до Дня Гідності та Свободи.

Використовуючи матеріали багатої експозиції, зокрема колекцій зброї та військового спорядження, розповідаючи юнакам про славне воєнне минуле нашого народу, про самовіддану боротьбу за незалежність у часи Української революції початку ХХ ст., про хоробрість і героїзм воїнів, котрі звільняли наше рідне місто від фашистських окупантів, Валентина Іванівна розповідала про конкретних людей, що працювали або ж навчались у нашому навчальному закладі.

Частина розповіді була присвячена подіям Революції Гідності 2013 – 2014 років, котрі, власне, і стали першопричиною запровадження в Україні Дня Гідності та Свободи.
Найбільше враження на п’ятнадцятирічних студентів справила та частина екскурсії, котра розповідає про нашу гордість та наш найбільший біль – випускників, що поклали життя, боронячи свою Батьківщину, а отже й свої переконання, своїх рідних, свої домівки, свою землю й свою Аlma-mater – навчальний заклад, котрий дав їм путівку в життя.

Також у музеї була представлена невеличка книжкова виставка, присвячена подіям Революції Гідності , мужнім воїнам АТО-ООС і тим бійцям, що наразі ведуть запеклу боротьбу з ворогом на сході країни.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж