Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Історичний екскурс ” Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди”

NewsComments Off on Історичний екскурс ” Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди”

Що це було? Хто це зробив?
Скільки було тих нив золотих!
Урожай був такий! Усі працювали…
То ж чому ми цей голод зазнали?

У Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі НУ «Львівська політехніка» щорічно напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують пам’ять невинно убієнних, закатованих голодом мільйонів українців. 24 листопада в навчальному закладі відбувся історичний екскурс « Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди» за участю студентів груп ЕК 221, ЕК 222.

Викладач історії Лункіна О.М. звернула увагу студентів на те, що тема голодомору 1932-1933рр. у Радянському Союзі була забороненою, що голодомор – це геноцид українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом із наміром знищити цілком чи частково українську націю як таку. Викладач наголосила, що ми повинні знати правду минулого не заради простої людської цікавості, а заради щасливого майбутнього. Немає в Україні села, де б голод не залишив своїх слідів, і ми повинні про це пам’ятати, історія, яка болить, та про яку потрібно говорити. Історія жорстокого злочину та людської незламності.

У рамках заходу завідувачка бібліотеки коледжу Гой Ю.М. презентувала студентам виставку літератури на тему голодомору. Юлія Миколаївна закликала юних політехніків поглиблено вивчати історію України в контексті історії своєї родини. Погортавши багатотомну Книгу пам’яті жертв голодомору, кожен зможе віднайти відомості, архівні документи, спогади, що стосуються родичів або населених пунктів, де у 30-х роках минулого століття проживала їх родина.

Як_говорити_про_Голодомор

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж