Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Викладачі коледжу привітали своїх вихованців із Днем студента пізнавальним екоквестом “ЕНЕРГОЕРУДИТ”

NewsComments Off on Викладачі коледжу привітали своїх вихованців із Днем студента пізнавальним екоквестом “ЕНЕРГОЕРУДИТ”
В калейдоскопі святкових заходів з нагоди Дня студента 2022 яскравою подією став екоквест на тему енергозбереження “Енергоерудит”. Цей захоплюючий та дуже актуальний захід для студентів груп ПМ-221, ЕК-212 зініціювали викладач природничих наук Ірина Бойченко спільно з головою студради відділення “Економіки та менеджменту” Марією Сурник. Його мета: формування екологічного мислення, привернення уваги політехніків до енергоефективності та енергозбереження, розгляд принципів та прикладів економного споживання енергії в побуті. Перед учасниками заходу виступила заступниця директора з виховної роботи Людмила Багас, котра розповіла присутнім про цікаві, нестандартні кроки коледжу в цьому напрямі. Зокрема, ми перші в Україні серед закладів фахової передвищої освіти змонтували власну сонячну електростанцію.

Екоквест — пізнавальний захід. Тож у запитаннях шукачем організатори поєднали розважальний складник з інформативним. Так, наприклад, всі використовують електрочайник. А спробуйте відповісти на запитання Екоквесту: накип електрочайника збільшив витрату електроенергії?
а) на 10%
б) на 20%
в) на 30%
Або ще таке: як ви гадаєте, скільки відсотків електроенергію використовується даремно, якщо зарядний пристрій мобільного телефону залишити увімкненим у розетку?
а) 0%
б) 65%
в) 95%
Отже, політехніків поділили на 2 команди, а в коледжі облаштували 4 локації. Провідники груп супроводжували студентів із 1 локації до іншої, а студенти відповідали на важливі, актуальні сьогодні запитання. Прибувши на останню локацію, учасники віддали лист із своїми відповідями. Ведучі заходу підсумовують процес квесту: оцінюється активність і настрій учасників гри, визначають переможців, підбивають підсумки та вручають сертифікати за участь у квестів.
Дякуємо за активну участь і небайдужу позицію! Впевнені, що спільними зусиллями переможемо та збережемо власні ресурси!!!
Знай! Оберігай! Перемагай!

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж