Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Хмельницький політехнічний коледж активно допомагає нашій армії позашляховиками

NewsComments Off on Хмельницький політехнічний коледж активно допомагає нашій армії позашляховиками

З першого дня нападу Росії на Україну Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка» допомагає нашій армії та тим людям, які страждають через війну. Про це розповів директор цього коледжу, доктор економічних наук Вадим Овчарук.

– Ми вже відремонтували 14 автомобілів для військових. Наш благодійний фонд, який працює на коледж із матеріально-технічного забезпечення, тепер цілком орієнтований на військових. За допомогою цього благодійного фонду ми купили Nissan Patrol, обладнали його всім потрібним і передали військовим. Іван Шимків, який є головою федерації карате Хмельницької області, звернувся до литовських друзів, і вони за свої кошти привезли два автомобілі з відповідним спецобладнанням, які ми також передали нашим хлопцям. Це – Nissan Patrol і Land Cruiser Prado. Тобто ми вже передали три авто, – каже Вадим Овчарук.

Також директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу додав, що зі Швеції вже на підході ще три позашляховики, які вдалося придбати власними силами, за кошти освітян міста та всіх небайдужих.

– У перший же день нападу Росії ми передали військовим 250 тис. грн. Також переказали на шоломи та бронежилети 150 тис. грн власних коштів і залучили ще додатково 250 тис. грн допомоги від бізнесу. На базі нашого коледжу працює штаб опору – це одна з найбільших волонтерських організацій у Хмельницькій області. Ми вже відправили 50 бусів у різні частини України з найпотрібнішим: продуктами, одягом, харчуванням. На нашій базі живе 220 людей-біженців, переважно це сім’ї військовослужбовців. Вони забезпечені харчами і всім потрібним, – зазначає директор коледжу.

Процес допомоги армії та вимушеним переселенцям у коледжі налагоджений, і всі зусилля закладу спрямовані на спільну перемогу в цій війні.

– Сьогодні зранку до нас приїхав уже четвертий двоповерховий автобус із Польщі з різноманітною гуманітарною допомогою. Їдуть до нас, бо знають, що з нашого коледжу вся допомога відразу й без затримок іде солдатам у військові частини, – зауважив Вадим Овчарук.

 

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж