Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ ПОЛІТЕХНІКІВ – 2021

NewsComments Off on БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ ПОЛІТЕХНІКІВ – 2021

Кожна людина має знати, що її люблять, що вона важлива, що життя – диво, дароване небесами. Наша політехнічна родина впевнена: ми можемо зміцнити віру людей у те, що вони не самотні в цьому світі, не знедолені та не покинуті напризволяще. Щороку напередодні новорічно – різдвяних свят колектив ХПК проводить благодійну акцію “З ДОБРОМ У СЕРЦІ ТА ВІРОЮ В ДИВО!” Упродовж грудня ми здійснювали підготовку до акції. Волонтери під керівництвом Наталії Роїк збирали різноманітні гостинці: одяг, взуття, ігри, іграшки, канцтовари, предмети гігієни, фрукти та смаколики. Батьки, вихованці, трудовий колектив передали кошти та доручили студентському профкому закупити необхідне для дітей-сиріт, ВІЛ-інфікованих і тих, хто бореться із життєвими труднощами, не відчуваючи материнської ласки та батьківської підтримки.


Цьогоріч студентський і трудовий колектив відгукнулись на прохання допомогти дворічній хмельничанці Софії Коваль, яка веде боротьбу з смертельною хворобою. Всього зібрали та передали на лікування дівчинки 13 400 грн.

16 грудня голови студентської ради всіх відділень і волонтери Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» разом із заступником директора з виховної роботи Людмилою Багас вирушили до Плужнянської загальноосвітньої санаторної школи–інтернату Хмельницької обласної ради. Саме тут нині навчаються наші підопічні, які були переведені з Вовковинецької школи-інтернату.


Адміністрація гімназії радо зустріла гостей. Директор навчального закладу Ростислав Конончук і заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Гурська для гостей- хмельничан провели екскурсію закладом, показали навчальні та спальні корпуси, музей, спортивний та актовий зали, лікувальні кабінети. У закладі нині навчається 147 вихованців.
Політехніки обмінялись із дітьми теплом своїх усмішок, добром сердець і поділились словами підтримки й захоплення! А ще студенти потішили вихованців гостинцями, які напередодні збирав увесь коледж! Подарували дітлахам печиво та цукерки, фрукти, канцелярію й художні книги, читанки, розмальовки, а також спортивний інвентар: килимки для продуктивних уроків фізкультури та, певна річ, теплий зимовий одяг, міжсезонні речі.

Наступного дня на запрошення політехніків до коледжу завітала Оксана Драч, заступник голови правління благодійної організації “100%LIFE Хмельницький”. Ця організація опікується людьми, які живуть з ВІЛ/СНІД. Серед них немало й діток. Саме для них політехніки підготували подаруночки та необхідні у побуті речі (одяг, мило, зубні пасти й щітки; олівці, розмальовки, книжки; ігри, іграшки) і, звичайно, смаколики.


Директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу НУ “Львівська політехніка”, доктор економічних наук Вадим Овчарук зазначив, що кожна добропорядна людина розуміє, що чужої біди не буває. Цю загальнолюдську істину поділяють студенти, батьки та співробітники нашого навчального закладу, тож щороку залюбки беремо участь в акції «З добром в серці, з вірою у диво».

Не забули у коледжі й про те, що в нас навчається 15 статусних дітей . 17 грудня вони разом із своїми кураторами зібрались у затишній читальній залі та отримали теплі вітання з прийдешніми святами від адміністрації ХПК. У ролі Святого Миколая виступив сам директор, який кожному вихованцю вручив різдвяний подарунок. Вадим Володимирович запевнив вихованців у тому, що адміністрація навчального закладу особливу увагу приділяє статусним дітям та закликав не соромитись та за будь-якої проблеми звертатись по допомогу.

Дім — не лише про речі. Дім там, де твої люди, де любов і підтримка живе пліч-о-пліч, де кожен робить свій внесок у загальну справу. Свій мистецький хист у піднесення передноворічного настрою політехніків уже другий рік поспіль вкладає Яків Мар’янович Павлович – член Національної спілки художників України, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки краєзнавців України, художник-графік , дизайнер інтер’єрів, співавтор реновації музею коледжу. Політехніки привітали Якова Мар’яновича та побажали всіх гараздів на  новий рік.


Нехай  2022-й принесе нам довгоочікуваний мир, багато щастя, удачі, посмішок, тепла й світла. Нехай він буде сповнений яскравими фарбами, приємними враженнями, радісними подіями.Нехай добро, подароване політехніками, буде помножене та разом вірою повернеться у родини благодійників. Гарних і веселих свят!

Переглянути більше фото

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж