Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

СПІВПРАЦЯ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ПОЛІТЕХНІЧНОГО З ЮВЕНАЛЬНОЮ ПРЕВЕНЦІЄЮ ГУНП УКРАЇНИ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

NewsComments Off on СПІВПРАЦЯ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ПОЛІТЕХНІЧНОГО З ЮВЕНАЛЬНОЮ ПРЕВЕНЦІЄЮ ГУНП УКРАЇНИ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
З метою подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок у нашій країні щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». У Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» в рамках цієї кампанії заплановано та проведено низку заходів #16_днів_проти_насильства_в_ХПК:
1. 30 листопада завідувачка навчально-методичним кабінетом ХПК Тетяна Матіяш зорганізувала бесіду – дискусію на тему “Запобігання та протидія проявам насильства”. На відверту розмову зі студентами відділення комп’ютерної інженерії вона запросила начальника сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Хмельницького головного управління поліції підполковника поліції Олександра Сівка.
Правоохоронець наголосив на тому, що домашнє насильство у будь-якому прояві — це порушення прав людини і злочин, який передбачає покарання для кривдника. Для протидії невидимій пандемії – саме так називають сьогодні домашнє насильство , потрібно знати як на нього реагувати. Говорили про те, що саме є «насильством», адже ментальність деяких людей така, що вони не розуміють, більш того – навіть оправдовують домашнє насильство, яке карається згідно діючого законодавства. Головне в подібних ситуаціях– не мовчати, не ігнорувати загроз, а звертатись до правоохоронців та психологів.
Студенти були під час заходу були активними, дискутували та задавали різноманітні питання щодо ознак насильства, алгоритму дій в разі виникнення проблемних ситуацій, що підпадають під ознаки «домашнього насильства», куди звертатися за допомогою…. І отримали компетентну та обґрунтувану відповідь.
2. 2 грудня у читальній залі Хмельницького політехнічного фахового коледжу в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» #16_днів_проти_насильства_в_ХПК відбувся брифінг старшого інспектора з особливих доручень ювенальної превенції ГУНП України у Хмельницькій області підполковника поліції Марії Баранюк на тему “Правовий захист дітей від домашнього насильства”.
Відверта розмова розпочалася із перегляду досить важкого, але мегаінформативного відеоролика, який продемонстрував психологічний стан дитини, що зазнає постійного домашнього насилля і, копіюючи поведінку дорослих, сама веде себе неадекватно. Досвідчений правоохоронець та психолог Марія Баранюк обговорила побачене зі студентами гр. МЕ-182, розбираючи на цитати та аналізуючи поведінку дівчинки.
Насильство – циклічне, жертви вірять що фаза примирення – це назавжди, але агресія повертається знову і знову. Тому алгоритму дій потерпілої дитини у разі домашнього насилля првоохоронниця приділила особливу увагу. Закріпили отриману інформацію на реальних прикладах, де головними героями виступали дід та онук. Обговорили все це з гумором та на позитиві аби з гарним настроєм, вірою у правовий захист та зі знаннями про власні права і можливості стати на заваді домашньому насиллю.
Легкість у спілкуванні з молоддю на важкі актуальні теми, вміння знайти вдалі слова та аргументи, зацікавити, змусити замислитись та прийняти правильне рішення притаманні кожній зустрічі Марії Баранюк з політехніками. Тому адміністрація ХПК дякує відділу ювенальної превенції, особисто Марії Баранюк, та сподівається на подальшу плідну співпрацю.
Адміністрація коледжу висловлює подяку представникам ювенальної превенції і сподівання на подальшу співпрацю у вихованні студентської молоді.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж