Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Під час фестивалю інфомедійної грамотності інспектори з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам провели бесіду «Кібербезпека: основи інформаційної безпеки в Інтернеті» для хмельницьких політехніків

NewsComments Off on Під час фестивалю інфомедійної грамотності інспектори з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам провели бесіду «Кібербезпека: основи інформаційної безпеки в Інтернеті» для хмельницьких політехніків
В умовах інформаційних війн особливого значення набуває рівень медіаграмотності населення, вміння розпізнавати фейки, маніпуляції, спроби інтернет-шахрайства. Цими днями у м. Хмельницькому вперше проходить Фестиваль інфомедійної грамотності, покликаний навчити учасників заходу основам інформаційної безпеки. В рамках Фестивалю на зустріч з першокурсниками відділення автомобільного транспорту ХПК прийшли старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Дереновський Артур Вікторович та інспектор цього ж відділу Ничик Вадим Юрійович. Темою розмови правоохоронців зі студентами стала «Кібербезпека: основи інформаційної безпеки в Інтернеті».
Як зазначила ведуча заходу бібліотекар Наталія Борук, всі ми є споживачами інтернет-послуг, проте часто не вміємо безпечно поводитись в мережі. Особливо важливо це для молоді, яка є надзвичайно активною в інтернет-просторі. Сподіваємось, що розмова студентів з фахівцями-практиками у протидії кіберзлочинам вбереже молодь від власних необдуманих вчинків та злочинних дій щодо них.
Тема кібербезпеки викликала жвавий інтерес у слухачів, адже статистика вчинення таких злочинів неухильно росте. Студенти та куратори не лише з цікавістю слухали про основні види шахрайства і способи протидії їм, а й змогли отримати коментарі фахівців щодо різних прикрих ситуацій з власного досвіду.
Адміністрація Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» дякує Департаменту кіберполіції Національної поліції України та організаторам Фестивалю інфомедійної грамотності – Централізованій бібліотечній системі Хмельницької міської територіальної громади, Управлінню культури і туризму Хмельницької міської ради за проведення змістовних заходів з правової освіти студентства.
Окрема подяка журналістам каналу ТV 7+ за висвітлення заходу в Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі НУ “Львівська політехніка”.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж