Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Онлайн – конференція “Національний день дівчат у технологіях”

NewsComments Off on Онлайн – конференція “Національний день дівчат у технологіях”
Представниці Хмельницького політехнічного фахового коледжу НУ «Львівська політехніка» під керівництвом завідувачки відділення програмної інженерії Людмили Соломко взяли участь в онлайн-конференції, приуроченій до Національного Дня дівчат в технологіях. Ця щорічна подія, яка відзначається 11 жовтня, має на меті надихнути дівчат історіями успішних представниць сфер науки, технологій, інженерії та математики (STEM), продемонструвати переваги побудови кар’єри в технологічній сфері і відповідно пробудити інтерес дівчат до навчання й роботи у сфері STEM. Під час Дня дівчат в технологіях всі бажаючі мають змогу відвідати технологічні компанії, познайомитися з їх діяльністю та побачити, як будується кар’єра у сфері технологій.
Цього року екскурсії вперше пройшли в онлайн та офлайн форматах, що робить захід ще більш унікальним та доступним для кожної дівчини. У заходах взяли участь 22 регіони України, 80 компаній, підприємств, науково-дослідницьких установ та понад 1300 дівчат зі 100 навчальних закладів !
Під час конференції учасниці познайомилися з експертками STEM напрямів та дізналися про світ технологій “зсередини” й величезні можливості для дівчат! Про свій кар’єрній досвід розповіли спікерки заходу :
– Валерія Іонан, заступниця міністра з питань європейської інтеграції Міністерства цифрової трансформації України
– Ірина Волк, генеральна менеджерка Dell в Україні
– Ксенія Бєлкіна, засновниця та CEO в Cardiomo Care
– Надія Омельченко, віце-президентка в ІТ-інтегратор
Надихаючі та успішні жінки з компаній Dell Technologies, Cardiomo, ІТ-Інтегратор, а також проєкту Дія.Цифрова освіта поділилися своїми історіями кар’єрного шляху у сфері технологій та дали корисні поради дівчатам
Детальніше про захід за посиланнями :
Поради та особисті історії спікерок у записі заходу:
Більше інформації про конференцію та святкування: https://divchata-stem.org/…/nacionalniy-den-divchat-u-tekh…/
Захід організовано Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» (ініціатива Дівчата STEM), Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine в рамках проєкту “Трамплін до рівності”, який реалізується за фінансової підтримки Швеції (Embassy of Sweden in Kyiv) та за сприяння Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції
Інформаційний партнер – Міністерство цифрової трансформації України
Медіапартнери: DOU, Гендер в деталях, The Devochki, Всеосвіта, Unistudy.org.ua – international education, Studway

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж