Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

П’ятий літературно-мистецький фестиваль “Слово єднає” відбувався за участі юних політехніків

NewsComments Off on П’ятий літературно-мистецький фестиваль “Слово єднає” відбувався за участі юних політехніків
Світ літератури… Він безмежний. Він розширює світосприйняття, вчить мислити, співпереживати та сприймати інших людей, глибоко відчувати й розуміти життя, злети та біль своєї Батьківщини.
Організатори масштабного П’ятого літературного фестивалю “Слово єднає” , що проходить цими днями у нашому місті, однією із локацій обрали Хмельницьку політехніку — заклад славний своїми патріотичними та громадськими ініціативами, шанобливим ставленням до традицій, мови та літератури нашого народу. Тож напередодні святкування 590-річниці з часу першої письмової згадки про Хмельницький до нашого закладу на відверту розмову зі студентством прийшли:
Петро Маліш (м. Хмельницький), письменник, член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України. Голова Хмельницької обласної організаціії НСПУ.
Тетяна Шептицька (м. Київ), науковиця, що досліджує історію великого терору в Україні, поетка, журналістка, громадська діячка, перекладачка, ведуча «Радіо Промінь», заступник генерального директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».
Сергій Пантюк (м. Київ), письменник, перекладач, редактор, журналіст і видавець. Член Національної спілки журналістів України (від 1993). Член Національної спілки письменників України (від 1997), її секретар (2011—2014). Активний громадський діяч. Брав участь у студентському протесті «Революція на граніті», Помаранчевій революції, Євромайдані (від 26 листопада 2013 р.), Революції Гідності та українсько-російській війні (у складі Добровольчого батальйону ОУН).
Розмова виявилась напрочуд жвавою та змістовною. Своїм життєвим досвідом, творчим доробком, креативними мисленням, вмінням з першої ж хвилини розмови захопити аудиторію наші гості створили атмосферу свободи та довіри, були цікавими для молоді, тож потік питань не обмежився лише творчістю та біографією поважних письменників. Говорили про все — відчуття рідного дому, відповідальність перед суспільством і навіть про твори інших письменників, які є найбільш визначними з точки зору наших гостей. А це вже говорить про те, що політехніки не лише читають, а й намагаються вибирати найкраще і саме тому цінують думку авторитетних людей.
Ведуча заходу бібліотекар Наталія Борук подякувала нашим шанованим гостям за їхню життєву позицію, творчість і талант. Наталія Іванівна наголосила, що подібні зустрічі просто необхідні нашій молоді, вони окрилюють, надихають на власну творчість, спонукають до дій. Навзаєм гості подякували за теплий прийом, за небайдужість, за різносторонність та багатогранність інтересів вихованців технічного навчального закладу. Особливо потішило гостей, що юні технарі вже мають власні літературні праці і просять їх оцінити. І це за адресою, адже підтримка творчої молоді – один із напрямків діяльності наших гостей. Тож професіонали літературного слова і початківці обмінялися контактами і надалі будуть співпрацювати.
Адміністрація Хмельницького політехнічного фахового коледжу НУ “Львівська політехніка” дякує організаторам та учасникам літературного фестивалю “Слово єднає” за велику творчу роботу, гарну організацію, за відданість та професіоналізм. Особлива подяка нашим багаторічним партнерам, друзям і колегам – колективу ХМЦБС Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система , особисто директору Тамарі Козицькій та її заступниці Світлані Сіньковій.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж