Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

STARTAP ПРОРИВ – 2021

NewsComments Off on STARTAP ПРОРИВ – 2021

Хмельницька політехніка – один із лише двох навчальних закладів, що склали конкуренцію успішним стартаперам на конкурсі Startup Прорив 2021, який відбувся 16 вересня 2021 року на Арені Львів у рамках ХХ Міжнародного економічного форуму і Startup Expo. Організаторами конкурсу є програма Creative Spark, Tech StartUp School Львівської політехніки та Науковий парк SID City Університету.
Наш коледж був представлений провідними фахівцями технічного напрямку на чолі з директором ХПК, доктором економічних наук, доцентом Вадимом Овчаруком.
Startup Прорив 2021 став майданчиком для обміну думок і налагодження співпраці з представниками бізнесу, котрі зацікавлені в розвитку українських технологій та готові фінансувати вдалі проєкти.
Політехніки ознайомились із цікавими розробками, ідеями, взяли участь в актуальних дискусіях та обговореннях, почули успішних спікерів й отримали старт для нових починань.
На масштабній виставці було продемонстровано частину розробок викладачів і студентів коледжу. Найбільше зацікавили та привернули увагу відвідувачів своєю оригінальністю, гнучкістю модифікацій та привабливою ціною експоновані нами прототип вантажного багатофункціонального дрона (гексакоптер) та інтерактивна панель (дошка).
Прототип вантажного багатофункціональному дрона – власна розробка викладача коледжу професора Мясіщева О.А.

Його призначення:
1. Виконання польоту в автоматичному режимі по заданій траєкторії.
2. Політ в режимі FPV з використанням відео системи.
3. Доставка декількох вантажів в задані точки траєкторії в автоматичному режимі. Автоматичне повернення в точку старту.
4. Обприскування посівів засобами захисту рослин. На дрон встановлюється бак, насос, форсунки, які в автоматичному режимі в заданих точках траєкторії виконують обприскування рослин.
Дрон має наступні характеристики:
1. Реальна вантажопідйомність – не менше 5 кг, час польоту не менше 10 хвилин.
2. Швидкість польоту – не менше 10 м/с (36 км/год), висота польоту від 3м до 300м.
3. Польотні режими:
3.1. Стабілізація горизонтального положення для можливості виконання керованого польоту за допомогою відео системи (політ по FPV);
3.2. Утримання встановленої висоти польоту для полегшення польоту по FPV
3.3. Керований політ у режимі утримання висоти і позиції для полегшення польоту під час вітряної погоди;
3.4. Повністю автоматичний політ по траєкторії, заданої за допомогою програмного забезпечення наземної станції. Цей режим також передбачає виконання заданих дій при проходженні через точки траєкторії із заданими координатами. Наприклад, скидання вантажу, включення і виключення системи обприскування, фотографування і т.д.;
3.5. Автоматичне повернення в точку запуску при несправності системи управління, надмірного розряду батарей або при подачі команди повернення з пульта управління.
4. Можливість спостереження і коригування польоту дрона за допомогою засобів телеметрії. На наземної станції висвічується траєкторія польоту дрона, яка накладена на карту місцевості з інформацією про швидкість польоту, висоті, виконуваних дій, координатах дрона, заряді батареї і т.д. Вивід даних телеметрії на екран відео шолома.

Інтерактивна панель – це універсальний пристрій, розроблений спільно студентами та викладачами циклових комісій програмної і комп’ютерної інженерії під керівництвом Данилюка П.А. та Кондратюка Є.С.
Головна мета – підвищення зацікавленості учнів до навчання, впровадження інтерактивних технологій в освітній процес.
Характеристика інтерактивної панелі:
• Діагональ: 65 дюймів
• Роздільна здатність екрану: 4К
• Функція Multi Touch: 10 одночасних торкань
• Мобільна платформа, або стаціонарне встановлення на вибір замовника (опція)
• Потужність звукових динаміків: 16 Вт (8х2)
Модуль управління:
• Частота процесора: 4 ГГц, кількість ядер – 2, кількість потоків ¬– 4
• Оперативна пам’ять: 8 Гб (можливе розширення до 32 Гб)
• Жорсткий диск SSD: 256 Гб
• Блок живлення: не менше 200 Вт
• Додаткові роз’єми: LAN RJ45, HDMI, USB, Audio
• Операційна система: Linux (опція: Windows 10)
• Бездротові технології: Wi-Fi

Програмне забезпечення: Інтерактивна панель дає можливість широкого уніфікованого використання. Існує можливість встановлення програмного забезпечення від лідерів ринку інтерактивних технологій (MozaBook, ScreenShare тощо). Замовник може власноруч конфігурувати необхідне програмне забезпечення, що максимально відповідає його потребам (додаткова оплата ліцензованого ПО).
Є можливість додаткового встановлення пристроїв введення/виведення (Web-Camera, Bluetooth клавіатура, тач-пад тощо.)

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж