Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

ВІДКРИТТЯ АВТОЦЕНТРУ ІННОВАЦІЙ «ПОЛІТЕХНІК»

NewsComments Off on ВІДКРИТТЯ АВТОЦЕНТРУ ІННОВАЦІЙ «ПОЛІТЕХНІК»

17 червня у  Хмельницькому  політехнічному  фаховому  коледжі Національного університету «Львівська політехніка»  відбувся ІІ Регіональний форум «БУДУЙ КАРꞌЄРУ В УКРАЇНІ» за участі представників ХПК, Львівської політехніки, Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя і працедавців.

Місцем проведення заходу став новозбудований  Автоцентр інновацій «ПОЛІТЕХНІК». Його  урочисте відкриття спеціально приурочили до цієї  важливої події. Честь пререрізати червону стрічку була надана  представнику роботодавців – директору ТОВ «Опус Авто Плюс» Ігорю Баранову   та   освітянам – директору Tech StartUp School д.е.н., проф., завідувачу кафедри АФМ Львівської політехніки Назарію Подольчаку та голові Ради директорів ЗФПО Хмельниччини, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста, директору Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» д.е.н., доценту Вадиму Овчаруку.

Представлений гостям Автоцентр інновацій «ПОЛІТЕХНІК» — це безпрецедентний випадок створення єдиної концепції надання якісних освітніх послуг для здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю  «Автомобільний транспорт», інноваційних підходів, запровадження партнерських відносин із роботодавцями в автомобільній галузі, доступності державної установи до перспектив розвитку та комунікаційної відкритості перед замовниками подібного роду послуг.

Керівником новоствореного підрозділу призначений молодий перспективний фахівець із гучним іменем – Богдан Хмельницький. Гостям його представив завідувач відділення автомобільного транспорту Леонід Пірог, з гордістю  відзначивши, що Богдан є  талановитим вихованцем коледжу, готовим до постійного навчання і самовдосконалення. Тож гасло «Будуй карꞌєру в Україні!» хмельницькі політехніки вже  на практиці реалізують.

Виступаючи з доповіддю «Обирай майбутнє – живи та працюй в Україні», Вадим Овчарук закликав  присутніх до пошуку ефективних шляхів реалізації спільної мети  – підготовки висококваліфікованого фахівця, котрий настільки  відповідає потребам ринку, що роботодавець буде готовий забезпечити   його  гарною заробітною платою й іншими стимулами на рівні зарубіжних  конкурентів. Хмельницькі політехніки   мають всі можливості для якісного навчання та готові, – запевнив Вадим Володимирович, до постійної роботи над вдосконаленням своїх теоретичних і практичних навиків, розвитку матеріально-технічної бази. В цьому питанні сподіваємось на поглиблення співпраці з нашими партнерами, представниками бізнес-еліти, котрі є учасниками форуму.

Назар Подольчак  звернув увагу на те, що саме розвиток співпраці між навчальними закладами та підприємствами є запорукою успішності освітньої установи,  підприємства та країни в цілому. Він закликав бізнес активніше  інвестувати в науку та освіту, адже це повертається до них у вигляді досвідчених кадрів та інновацій.

Стан ринку праці, використання різноманітних можливостей для  пошуку роботи розглянули у своїх доповідях викладач ХПК Наталія Ребедюк і директор благодійного фонду «Частинка добра», викладач Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя Оксана Редьква (он-лайн).

Досвідом роботи своїх підприємств, зокрема щодо раціонального використання цінних кадрів, підвищення їх кваліфікації,  методами морального та матеріального заохочення поділились представники бізнесу: Олег Будяй, директор ТОВ «Манн + Хуммель»; Євген Галкін, директор ПП Автоцентр «ЛИГА»; Ірина Близнюк, керівник відділу персоналу ТОВ «СЕ Борнетце – Україна» та інш.

Прогрес рухає наука. Молоді науковці із Tech StartUp School Львівської політехніки Тарас Яремчук та Назарій Климко презентували присутнім власну розробку устаткування по водневій очистці двигунів,  сажових фільтрів і каталогізаторів. Вони розповіли про його  принцип дії та  повідомили, що залишають устаткування в Автоцентрі інновацій «ПОЛІТЕХНІК» для використання у практичному стажуванні з обслуговування автомобілів.

Поглиблюючи започатковану співпрацю, керівники двох установ – очільник Tech StartUp School Львівської політехніки Назарій Подольчак та директор ХПК Вадим Овчарук підписали договір про партнерське співробітництво у сфері розвитку стартапів, фінансових інноваційних технологій, підготовки висококваліфікованих кадрів.

Частину науково-технічних напрацювань хмельницьких політехніків продемонстрував викладач ХПК  професор Олександр Мясіщев. Олександр Анатолійович розповів про роботу студентів  ХПК під час дипломних і курсових проектів над створенням безпілотних літальних апаратів. Деякі з них були представлені на  форумі. За допомогою інтерактивної дошки присутнім показали можливості апаратів і перспективи їх бізнес-використання.

Пряма трансляція Форуму «БУДУЙ КАРꞌЄРУ В УКРАЇНІ» відбувалась YouTube – сторінці ХПК.

Подія зацікавила Телеканал TV 7+.  Журналісти каналу  були присутніми на заході та відзняли репортаж, що транслювався у випусках новин.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж