Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Студентство відвідало захід “Герої Небесної Сотні. Освітяни” за участі Львівського історичного Музею

NewsComments Off on Студентство відвідало захід “Герої Небесної Сотні. Освітяни” за участі Львівського історичного Музею
Ми будем довго пам’ятати і вам забути не дамо…
Понад все вони любили
Свій коханий край.
П.Тичина
Дзвони пам’яті… Їхні звуки відлунюють вічно, залишаючи незагойну рану, будять спогади про тих, хто пожертвував власним життям в ім’я народу та держави.
26 травня 2021 року в Хмельницькій обласній філармонії відбувся захід «Герої Небесної Сотні. Освітяни» (у рамках відзначення Дня Героїв та 30-річчя Незалежності України) за участі працівників львівського історичного музею. До нього долучились й такі активісти профкому Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка»: Білявський Олександр, Багрій Вероніка, Іванова Юлія, Мовчан Тарас, Сурник Марія (група МЕ-201).
Студенти дізналися більше про хмельничан – Героїв Небесної Сотні, про те, якими людьми вони були, чим захоплювались, що любили. Особливо вразили розповіді членів родини загиблих: на очах присутніх бриніли сльози. Усі переконалися в тому, що герой – не щось казкове та недосяжне: кожен із нас повинен докласти багато зусиль та проявити максимум любові до своєї праці, аби розвивати Україну.
Героїв потрібно пам’ятати, але не слід відгороджуватися від пам’яті про них стіною відчаю та скорботи. Найкращий вияв пошани до них – це кропітка і старанна, повсякденна праця кожного. Завдяки цьому розвиватиметься Україна, саме цього прагнули вони.
Такі заходи виховують молодь духовно й патріотично. Вони, добряче струсонувши, нагадують, що ти українець, що ти не маєш морального права, стоячи на колінах перед світлою пам’яттю героїв, бути бездіяльним.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж